Vragen en antwoorden
Waarom verwijst men vaak naar ‘UNIDROIT Principles’ in internationale contracten? 1 reactie
1 reactieSoms zie ik in contracten: ‘Deze overeenkomst wordt beheerst door de UNIDROIT Principles 2016’. Wat is dat en waarom kiezen?
Wat is het verschil tussen surseance van betaling en faillissement? 1 reactie
1 reactieIk hoor vaak de termen ‘surseance van betaling’ en ‘faillissement’, maar ik weet niet precies hoe ze van elkaar verschillen. Wanneer moet je surseance aanvragen in plaats van faillissement? En wat is het doel van die surseance?
Wat als een partij later zegt dat de arbitrageovereenkomst ‘nietig’ is door dwaling of misleiding? 1 reactie
1 reactieKan men dat in de arbitrage nog aanvoeren, en bepaalt de arbiter daarover?
Kan ik een voornaamswijziging voor mijn kind aanvragen na scheiding? 1 reactie
1 reactieMijn dochter heeft een voornaam die zij zelf helemaal niet mooi vindt en waar ze regelmatig mee wordt gepest. Nu we gescheiden zijn, wil ik haar naam laten veranderen in iets wat ze zelf liever wil. Mijn ex-partner is daartegen. Wat kan ik doen om de voornaam van mijn kind te veranderen?
Zie je vaak conflicten als in land A een kind via surrogaat wordt geboren en men wil erkenning in land B.
Ik wil graag mijn volledige medisch dossier van het ziekenhuis inkijken. Is dat volgens de wet toegestaan, en hoe moet ik dat aanvragen?
Ik hoor dat er ‘asielprocedures’ en ‘reguliere procedures’ bestaan bij de IND. Wat maakt het onderscheid, en waar moet ik op letten bij een aanvraag?
Ik wil een stuk grond verkopen met de voorwaarde dat de koper zich houdt aan bepaalde bouwvoorschriften (bijv. stijl, maximale nokhoogte). De notaris noemt een kettingbeding. Hoe zorgt dat ervoor dat ook latere eigenaren eraan gebonden zijn?