Wat is het verschil tussen een openbare en concurrentiegerichte dialoog? - Advocat-nl.com
  • Startpagina
  • Vragen
  • Wat is het verschil tussen een openbare en concurrentiegerichte dialoog?

Wat is het verschil tussen een openbare en concurrentiegerichte dialoog?

1 reactie

Vraag van een bezoeker

0
0
1

16.11.2024

Ik ben gewend dat je bij een openbare procedure meteen je volledige inschrijving indient. Nu zie ik een ‘concurrentiegerichte dialoog’ langskomen, waar eerst gesprekken plaatsvinden met geselecteerde partijen. Wanneer gebruikt men die dialoog en hoe verloopt dat?

Websitebeheerder 17.11.2024
antwoorddatum: 17.11.2024

Een concurrentiegerichte dialoog is een procedurevorm die wordt ingezet voor complexe opdrachten, waar de aanbestedende dienst nog niet precies weet welke (technische) oplossing het beste is. Er is eerst een selectiefase; de partijen die worden geselecteerd gaan vervolgens in dialoog met de aanbesteder over de mogelijke oplossingen. Zo kan de scope of specificatie worden verfijnd. Pas daarna doet u een definitieve aanbieding. Bij een openbare procedure dient iedereen meteen een volledige offerte in, zonder ruimte voor dialoog. De concurrentiegerichte dialoog is handig voor innovatieve of ingewikkelde projecten (bijvoorbeeld grote infrastructuur of ICT), omdat beide kanten beter inzicht krijgen in haalbaarheid en kosten. Het is echter ook tijdsintensiever. Wees u ervan bewust dat wat u in de dialoog prijsgeeft, niet automatisch geheim blijft; de aanbesteder moet wel vertrouwelijke bedrijfsinfo beschermen, maar algemene oplossingen kunnen bekend worden bij concurrenten.

Soortgelijke vragen

Hoe kan ik een combinatie vormen voor een grote opdracht?

1 reactie
02.11.2024
Ik zie een grote overheidsopdracht die mij erg aanspreekt, maar mijn bedrijf alleen kan de nodige capaciteit niet opbrengen. Ik denk eraan om samen te werken met een bevriende ondernemer, zodat we onze krachten bundelen. Hoe werkt dit juridisch bij een Europese aanbesteding en moeten we een aparte rechtsvorm oprichten?
Lees meer
0
0
1

Hoe werkt social return in aanbestedingen?

1 reactie
23.11.2024
Ik zie dat de opdracht een social-return-verplichting heeft: ik moet een percentage van de loonsom besteden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Is dat juridisch verplicht en wat als ik het niet kan invullen zoals gevraagd?
0
0
2
Alles weergeven