Mag ik na mislukte inschrijving delen van mijn offerte geheimhouden? - Advocat-nl.com
  • Startpagina
  • Vragen
  • Mag ik na mislukte inschrijving delen van mijn offerte geheimhouden?

Mag ik na mislukte inschrijving delen van mijn offerte geheimhouden?

1 reactie

Vraag van een bezoeker

0
0
3

30.10.2024

Ik ben bang dat mijn innovatieve concept, dat ik heb beschreven in mijn inschrijving, zichtbaar wordt als de aanbesteder wordt geconfronteerd met een Woo-verzoek of een evaluatie. Is er een mogelijkheid die teksten ‘te laten verwijderen’ als ik nu weet dat ik de opdracht niet krijg?

Websitebeheerder 04.11.2024
antwoorddatum: 04.11.2024

De inschrijving maakt deel uit van het officiële aanbestedingsdossier en moet in principe bewaard blijven. U kunt niet achteraf stukken ‘terugtrekken’. Wel kunt u onderdelen expliciet als vertrouwelijk markeren (bedrijfs- en fabricagegeheimen), zodat die niet openbaar worden gemaakt bij een eventueel Woo-verzoek. De aanbesteder zal zo’n verzoek toetsen aan de weigeringsgronden van de Woo, en normaal gesproken geheimen of concurrentiegevoelige gegevens weglakken. Volledig verwijderen is echter niet mogelijk, omdat de aanbestedende dienst het dossier compleet moet houden voor controle en eventuele juridische procedures. Uw beste kans is dus vooraf (tijdens inschrijving) duidelijk aangeven wat confidentieel is en waarom. Nu het na de deadline is, kunt u alleen nog een beroep doen op de vertrouwelijkheidsweigeringsgronden, niet op totale verwijdering.

Soortgelijke vragen

Mag ik delen van mijn offerte intrekken na de deadline?

1 reactie
24.11.2024
Ik heb per abuis extra documenten toegevoegd die niet relevant zijn en mogelijk zelfs schadelijk voor mijn positie. Kan ik na de indieningsdeadline vragen of de aanbestedende dienst deze documenten niet meeneemt in de beoordeling of teruggeeft?
0
0
2

Hoe kan ik een combinatie vormen voor een grote opdracht?

1 reactie
02.11.2024
Ik zie een grote overheidsopdracht die mij erg aanspreekt, maar mijn bedrijf alleen kan de nodige capaciteit niet opbrengen. Ik denk eraan om samen te werken met een bevriende ondernemer, zodat we onze krachten bundelen. Hoe werkt dit juridisch bij een Europese aanbesteding en moeten we een aparte rechtsvorm oprichten?
Lees meer
0
0
1

Is het bij een raamovereenkomst zeker dat ik vervolgopdrachten krijg?

1 reactie
22.12.2024
Ik ben geselecteerd in een raamovereenkomst voor 4 jaar bij een gemeente. Nu dacht ik dat ik dus elke opdracht in die periode automatisch zou krijgen, maar er wordt gezegd dat ik nog steeds moet concurreren met andere raamcontractanten. Hoe werkt dat precies?
0
0
5
Alles weergeven