
Vragen en antwoorden voor Advies over financiële regelgeving
Kan een rechter beslissen om iemand te dwingen privésleutels te geven? 1 reactie
1 reactieIn een echtscheiding of faillissement kan de curator eisen dat je crypto overhandigt. Kan een rechter je verplichten de privésleutels te onthullen, of kun je zwijgrecht inroepen?
Steeds zie ik influencers of reclames op social media die zeggen: ‘Koop deze coin en word rijk’. Is dat toegestaan of is de Autoriteit Financiële Markten ertegen opgetreden?
Hoe bewijs ik als er een conflict is dat ik eigenaar ben van crypto? 1 reactie
1 reactieIk heb ruzie met een zakenpartner die zegt dat de cryptomunten in een wallet hem toebehoren. Ik claim dat het mijn cryptobezit is. Hoe bewijzen we dit, aangezien het alleen digitale keys zijn?
Wanneer is crypto-handel resultaat uit overige werkzaamheden (box 1)? 1 reactie
1 reactieIk hoor dat als ik erg actief ben met daytraden of mining, de Belastingdienst kan stellen dat het geen passief vermogen is maar arbeidsinkomen. Wanneer schakelt het om naar box 1?
Ik hoorde dat sommige exchanges wallets blokkeren als er een verdenking is van fraude. Heb ik recht om direct toegang tot mijn coins te behouden, of mogen zij preventief bevriezen?
Zijn NFT’s belast als ‘kunstobject’ of als ‘digitale munt’ in box 3? 1 reactie
1 reactieIk kocht een NFT van digitale kunst. Valt dit fiscaal onder dezelfde behandeling als kunst (bijv. vrijstelling) of als cryptomunt in box 3?
Ik ben ZZP’er en wil me laten betalen in ETH voor mijn freelance werk. Moet ik de btw berekenen in euro’s? Hoe zet ik dat op de factuur?
Ik hoor dat in sommige landen crypto wordt gezien als een financieel instrument, en in andere landen eerder als digitaal eigendom. Wat zegt de Nederlandse wet over hoe cryptovaluta moeten worden behandeld? Is het geld, een goed of een effect?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Almere
We hebben een lijst samengesteld met de beste Almere-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Almere
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Almere te raadplegen?
Juridisch advies bij Almere begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Almere te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Almere?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Almere in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Almere ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.