Preventieve maatregelen Advocaat - Breda

Vragen en antwoorden voor Preventieve maatregelen

Ik bestuurde een BV die failliet is gegaan. Ik hoor dat ik als bestuurder onder voorwaarden persoonlijk aansprakelijk kan worden gesteld voor de schulden. Hoe zit dat in vergelijking met een eenmanszaak? Want bij een eenmanszaak ben je altijd privé aansprakelijk, toch?

Doorgaan naar antwoord

Ik heb gehoord dat je zelfs ná een faillietverklaring nog een akkoord met schuldeisers kunt bereiken om uit het faillissement te raken. Hoe werkt dat en is daar toestemming van de rechter voor nodig?

Doorgaan naar antwoord

Welke kosten betaalt de boedel het eerst? 1 reactie

1 reactie
0
0
0
03.11.2024

In een faillissement hoor ik dat eerst de boedelschulden betaald worden. Wat valt er precies onder boedelschulden? Wordt de curator als eerste betaald?

Doorgaan naar antwoord

Na afloop van het faillissement is een deel van de schulden niet voldaan, maar de curator heft het faillissement op wegens gebrek aan baten of er is niet genoeg om iedereen te betalen. Hoe gaat de uitkering aan schuldeisers in zijn werk? Wordt er een ranglijst opgesteld?

Doorgaan naar antwoord

Ik heb nog onbetaalde facturen uitstaan bij diverse klanten. Als mijn onderneming failliet wordt verklaard, kan ik dan nog incasseren, of pakt de curator dat op? Wordt dat geld geïnd en aan de boedel toegevoegd?

Doorgaan naar antwoord

Mijn bedrijf kan de schulden niet meer tijdig voldoen, maar er is nog kans op herstel als ik een tijdje geen vorderingen hoef te betalen. Moet ik surseance van betaling aanvragen of is faillissement onvermijdelijk? Wat is het criterium om de ene of andere route te kiezen?

Doorgaan naar antwoord

Ik hoor dat je een BV kunt ‘opheffen’ via turboliquidatie als er geen activa meer zijn. Hoe verschilt dit van een faillissement, en kunnen schuldeisers zich daartegen verzetten?

Doorgaan naar antwoord

Als de curator besluit bijvoorbeeld de onderneming even door te laten draaien om producten te verkopen, kan hij dan nieuwe schulden aangaan (bijv. inkoop van materialen)? Wie is daarvoor aansprakelijk als het misgaat?

Doorgaan naar antwoord

Het laatste artikel

Thuiswerken in Nederland: Rechten van Werknemers en Verplichtingen van Werkgevers in 2025

Thuiswerken in Nederland: Rechten van Werknemers en Verplichtingen van Werkgevers in 2025

Thuiswerken is in Nederland een integraal onderdeel geworden van het werklandschap. Met de voortdurende evolutie van wet- en regelgeving is het essentieel voor zowel werknemers als werkgevers om op de hoogte te zijn van hun rechten en plichten in 2025. Wettelijk Kader voor Thuiswerken Recht op Verzoek tot Thuiswerken Volgens de Wet flexibel werken kunnen […]

0
0
3
Wat moet ik doen als ik slachtoffer word van fraude in Nederland?

Wat moet ik doen als ik slachtoffer word van fraude in Nederland?

Fraude in Nederland neemt jaarlijks toe, vooral via internet en telefoon. Volgens de Politie en CBS waren er in 2023 meer dan 97.000 aangiften van fraude, waarvan het merendeel betrekking had op online oplichting. Word je slachtoffer van fraude? Dan is het cruciaal om snel, juridisch correct en systematisch te handelen. Statistiek: Fraude in Nederland […]

0
0
3

Hoe iemand aansprakelijk stellen voor smaad in Nederland: Een stapsgewijze gids

Smaad (of laster) kan ernstige schade aan je reputatie veroorzaken. Het kan je persoonlijke en professionele leven beïnvloeden en zelfs leiden tot verlies van werk of zakelijke kansen. In Nederland heb je het recht om jezelf te verdedigen tegen valse beschuldigingen. Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van wat je kunt doen als je slachtoffer […]

2
0
11

Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen in Nederland?

Er zijn verschillende situaties waarin je geld kunt terugvorderen, van ongeautoriseerde betalingen tot gevallen van frauduleuze transacties of gebrekkige producten. Het terugvorderen van je geld kan een ingewikkeld proces zijn, maar gelukkig biedt de Nederlandse wet verschillende juridische mogelijkheden om te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Dit artikel geeft je een […]

1
0
37
Naar alle artikelen

Mensen vragen ook:

De beste advocaten in Breda

We hebben een lijst samengesteld met de beste Breda-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.

Recensies van advocaten van Breda

Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.

Hoeveel kost het om een ​​advocaat bij Breda te raadplegen?

Juridisch advies bij Breda begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)

Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Breda te krijgen?

Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.

Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Breda?

Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.

Hoeveel kost het om een ​​advocaat in Breda in te huren?

De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!

Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?

Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Breda ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.

Wat houdt juridisch advies in?

Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.