Fiscale implicaties van fusies en overnames Advocaat - Groningen

Krijg meer klanten!

Neem contact met ons op om uw profiel te promoten.

Contact

Vragen en antwoorden voor Fiscale implicaties van fusies en overnames

Ik hoor dat sommige ondernemers in de bouw of uitzendsector een G-rekening hebben voor loonheffingen en btw. Waar is dat voor bedoeld en ben ik verplicht zo’n rekening te hebben als ik onderaannemers inhuur?

Doorgaan naar antwoord

Mijn partner en ik zijn geregistreerd partners en bezitten samen een huis. Als een van ons overlijdt, hoe werkt de erfbelasting? Is er een hoge vrijstelling voor partners, of betaal je net zoveel erfbelasting als ‘gewone’ erfgenamen?

Doorgaan naar antwoord

Ik gebruik software met AI-ondersteuning die mijn administratie en aangiftes vrijwel automatisch samenstelt. Is de Belastingdienst hiermee bekend? Wat als er fouten zijn en ik op dit ‘advies’ leun?

Doorgaan naar antwoord

Mijn jaaromzet is vrij laag, rond de €15.000. Ik hoor dat ik bij de kleineondernemersregeling geen btw hoef af te dragen. Hoe werkt dat precies, wat zijn de voor- en nadelen, en moet ik dan ook geen facturen met btw uitschrijven?

Doorgaan naar antwoord

Ik maak me zorgen dat ik eerder iets fout heb ingevuld in mijn aangifte. Hoe lang kan de Belastingdienst nog een navorderingsaanslag sturen over de oude jaren? Is dat standaard 5 jaar, of anders?

Doorgaan naar antwoord

Ik ben directeur-grootaandeelhouder (dga) van mijn eigen BV en bezit persoonlijk een pand. Ik wil dit pand aan mijn BV verhuren als bedrijfsruimte, zodat de BV huur aan mij betaalt en ik zo een aftrekpost in de BV krijg. Is dit legaal en hoe bepaalt de Belastingdienst of de huur zakelijk is?

Doorgaan naar antwoord

Ik heb wisselende inkomsten en ben niet zeker op welke deadline ik me moet richten. De Belastingdienst spreekt over 1 mei, maar sommigen zeggen 1 juli als je uitstel aanvraagt. Geldt dat voor iedereen en wat als ik te laat ben?

Doorgaan naar antwoord

Ik heb een tweede woning die ik niet zelf bewoon, maar verhuur. De huurinkomsten zijn toch onbelast in box 3? Of kan de Belastingdienst het als resultaat uit overige werkzaamheden zien, waardoor ik extra moet afdragen?

Doorgaan naar antwoord

Het laatste artikel

Hoe iemand aansprakelijk stellen voor smaad in Nederland: Een stapsgewijze gids

Smaad (of laster) kan ernstige schade aan je reputatie veroorzaken. Het kan je persoonlijke en professionele leven beïnvloeden en zelfs leiden tot verlies van werk of zakelijke kansen. In Nederland heb je het recht om jezelf te verdedigen tegen valse beschuldigingen. Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van wat je kunt doen als je slachtoffer […]

2
0
7

Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen in Nederland?

Er zijn verschillende situaties waarin je geld kunt terugvorderen, van ongeautoriseerde betalingen tot gevallen van frauduleuze transacties of gebrekkige producten. Het terugvorderen van je geld kan een ingewikkeld proces zijn, maar gelukkig biedt de Nederlandse wet verschillende juridische mogelijkheden om te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Dit artikel geeft je een […]

1
0
27

Wat te doen bij een verkeersongeval in Nederland: Een stapsgewijze gids

Een verkeersongeval is een stressvolle en vaak chaotische ervaring. Of het nu gaat om een kleine botsing of een ernstiger incident, het is belangrijk om te weten wat je moet doen om jezelf te beschermen, zowel fysiek als juridisch. In Nederland zijn er duidelijke regels en procedures die je moet volgen als je betrokken bent […]

2
0
2

Onrechtmatig ontslag en herstel in Nederland: Wat u moet weten

Het kan een zware ervaring zijn om onterecht ontslagen te worden. Het verlies van uw baan kan niet alleen financiële problemen veroorzaken, maar ook uw emotionele welzijn beïnvloeden. In Nederland zijn werknemers goed beschermd tegen onrechtmatig ontslag, maar het proces om dit te bestrijden kan ingewikkeld zijn. Dit artikel biedt u een uitgebreid overzicht van […]

1
0
10
Vordering van alimentatie in Nederland

Vordering van alimentatie in Nederland

Inleiding Alimentatie, het periodiek betalen van een financiële bijdrage voor levensonderhoud, is een belangrijk aspect in Nederland wanneer een huwelijk of geregistreerd partnerschap eindigt. Dit geldt zowel voor partner- als kinderalimentatie. De Nederlandse alimentatiewetgeving wordt regelmatig aangepast om de rechten en plichten van zowel de alimentatiebetaler als de ontvanger te waarborgen. In dit artikel bespreken […]

0
0
2
Naar alle artikelen

Mensen vragen ook:

De beste advocaten in Groningen

We hebben een lijst samengesteld met de beste Groningen-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.

Recensies van advocaten van Groningen

Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.

Hoeveel kost het om een ​​advocaat bij Groningen te raadplegen?

Juridisch advies bij Groningen begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)

Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Groningen te krijgen?

Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.

Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Groningen?

Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.

Hoeveel kost het om een ​​advocaat in Groningen in te huren?

De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!

Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?

Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Groningen ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.

Wat houdt juridisch advies in?

Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.