
Vragen en antwoorden voor Overheidsreguleringen in de gezondheidszorg
Moet de zorgverzekeraar elke behandeling vergoeden die de arts noodzakelijk vindt? 1 reactie
1 reactieKan een verzekerde zich beroepen op het medische oordeel van de arts, of mag de verzekeraar toch weigeren?
We overwegen genetisch onderzoek, maar is daar een aparte wet voor, of valt dat onder de WGBO?
Wat als een patiënt niet wil betalen voor een behandeling achteraf? 1 reactie
1 reactieStel, ik ben tandarts en heb op verzoek een behandeling uitgevoerd, maar de patiënt betwist de nota. Hoe kan ik dat incasseren?
Mag een zorginstelling een patiënt weigeren op niet-medische gronden? 1 reactie
1 reactieIk hoor dat ziekenhuizen soms patiënten weigeren als ze zich misdragen of geen Nederlandse verzekering hebben. Mag dat?
Kan een arts beslissen om niet te reanimeren tegen de wil van de patiënt? 1 reactie
1 reactieAls de patiënt expliciet zegt ‘ik wil gereanimeerd worden’, kan de arts dan toch een ‘niet reanimeren’-besluit nemen?
Ik heb gehoord dat artsen geheimhoudingsplicht hebben. Is het ooit toegestaan om toch gegevens te verstrekken aan derden zonder toestemming van de patiënt, bijvoorbeeld aan familie of verzekeraars?
Mag een huisarts zonder melding het patiëntendossier naar een specialist sturen? 1 reactie
1 reactieStel, mijn huisarts verwijst me naar een specialist. Gaat hij dan mijn dossier zomaar overdragen, of is daarvoor mijn toestemming nodig?
Stel, een chirurg heeft een fout begaan en de patiënt lijdt blijvende schade. Hoe krijg je dan een schadevergoeding?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Groningen
We hebben een lijst samengesteld met de beste Groningen-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Groningen
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Groningen te raadplegen?
Juridisch advies bij Groningen begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Groningen te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Groningen?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Groningen in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Groningen ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.