
Vragen en antwoorden voor Regelgeving voor GMO's
Ik zit in een conflict met mijn verpachter over een herziening van de pachtprijs. Hij dreigt naar de rechter te stappen. Ik hoor dat dit bij de pachtkamer van de rechtbank komt. Hoe werkt die procedure en moet ik dan een advocaat inschakelen?
Ik heb een reguliere pachtovereenkomst voor mijn akkerbouwgrond, maar mijn bedrijfsplannen veranderen en ik overweeg te stoppen. Ik vraag me af of ik die pachtovereenkomst zomaar kan beëindigen voordat de oorspronkelijke looptijd is verstreken, en of ik hiervoor toestemming nodig heb van de verpachter of de grondkamer. Ik wil problemen met wet- en regelgeving rondom pacht voorkomen, maar wil tegelijkertijd de vrijheid hebben om mijn bedrijf snel aan te passen.
Ik wil mijn agrarisch bouwblok vergroten om een nieuwe stal te bouwen, maar de gemeente is terughoudend. Zij zeggen dat het bestemmingsplan maar een beperkt bouwvlak toestaat. Hoe kan ik een groter bouwblok krijgen, en welke stappen moet ik volgen?
Ik teel groente en fruit en heb soms restpartijen die ik niet aan de afnemer kwijt kan. Ik wil een stalletje aan de openbare weg zetten om te verkopen. Is dat toegestaan, of heb ik daar een gemeentelijke vergunning voor nodig?
Ik hoor dat er discussies zijn over CO₂-reductie en fossielvrije landbouw in 2030 of 2050. Ik maak me zorgen over investeringen in elektrische tractoren of biodiesel. Kan de overheid mij daartoe verplichten, en bestaat er subsidie?
Ik heb met mijn buurman afgesproken om enkele percelen te ruilen, zodat we ieder een aaneengesloten blok krijgen. Dit moet onze bedrijfsvoering efficiënter maken. Ik wil echter zeker weten dat we na de ruil geen onenigheid krijgen over kadastrale grenzen of oude erfdienstbaarheden, of dat er discussies ontstaan over restschade of waardevermindering.
Ik kweek groentegewassen en gebruik soms F1-hybride zaaizaad van een zaadfirma. Dan hoor ik dat ik niet zomaar zaad van eigen teelt mag terugwinnen vanwege licentierechten. Hoe werkt dat intellectuele eigendom in de agrarische zaaizaadsector?
Kan ik huwelijksvermogensrechtelijk problemen krijgen bij familiebedrijf? 1 reactie
1 reactieIk ben mede-eigenaar van het ouderlijk akkerbouwbedrijf en getrouwd in gemeenschap van goederen. Ik vraag me af wat er gebeurt als mijn huwelijk op de klippen loopt of als ik overlijd. Loop ik het risico dat mijn (ex-)partner of zijn/haar erfgenamen aanspraak maken op bedrijfsbezittingen?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Haarlem
We hebben een lijst samengesteld met de beste Haarlem-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Haarlem
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Haarlem te raadplegen?
Juridisch advies bij Haarlem begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Haarlem te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Haarlem?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Haarlem in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Haarlem ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.