
Vragen en antwoorden voor Juridische bijstand bij douaneprocedures
Ik doe imports en exports. Voor mijn administratie vraag ik me af: hoe lang moet ik documenten van de douaneaangifte, facturen etc. bewaren volgens de wet?
Ik importeer vanuit Canada en hoor dat er tussen de EU en Canada een ‘CETA’-akkoord is. Maakt dat mijn invoerrechten lager of nul? En moet ik documenten aanleveren om hiervoor in aanmerking te komen?
Welke sancties kan de douane opleggen bij strategische goederen zonder licentie? 1 reactie
1 reactieStel, ik exporteer defensiegerelateerde technologie zonder de vereiste vergunning. Wat kan er gebeuren?
Hoe voorkom ik dat mijn container wordt door de douane gescand of geopend? 1 reactie
1 reactieSoms zie ik dat containers fysiek worden gecontroleerd of met röntgen gescand. Kan ik dat vermijden als importeur? Is daar een regeling voor?
Mag de Douane goederen in bewaring nemen bij onduidelijkheid over oorsprong? 1 reactie
1 reactieIk importeer textiel en de douane twijfelt aan de afkomst (claim dat het Bangladesch is, maar lijkt op China-producten). Kunnen ze de zending vasthouden tot bewijs?
Hoe wordt de btw verlegd bij intracommunautaire verwervingen binnen de EU? 1 reactie
1 reactieIk koop goederen in Duitsland en ontvang ze in Nederland. Betaal ik dan direct Duitse btw, of hoe wordt dat geregeld?
Kan ik als particulier belastingvrij spullen voor eigen gebruik importeren? 1 reactie
1 reactieIk bestel soms hobbyspullen van buiten de EU. Is er een drempel waar ik geen invoerrechten of btw voor hoef te betalen, gewoon omdat het privé is?
Wat is passieve veredeling en hoe verschilt dat van actieve veredeling? 1 reactie
1 reactieIk hoor over ‘actieve veredeling’ als je goederen importeert voor bewerking en export, en ‘passieve veredeling’ als je tijdelijke export doet. Kun je uitleggen hoe dat werkt?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Heerlen
We hebben een lijst samengesteld met de beste Heerlen-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Heerlen
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Heerlen te raadplegen?
Juridisch advies bij Heerlen begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Heerlen te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Heerlen?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Heerlen in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Heerlen ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.