
Vragen en antwoorden voor Regelgeving voor landbouwbedrijven
Ik wil dat de pachter van mijn grasland koeien weidt, omdat ik een weidevogelbeheerdoel nastreef. Hij gebruikt het land hoofdzakelijk voor maaien en intensief grasgebruik. Kan ik in de pachtovereenkomst eisen dat hij weidegang toepast, of is dat niet afdwingbaar?
Kan ik huwelijksvermogensrechtelijk problemen krijgen bij familiebedrijf? 1 reactie
1 reactieIk ben mede-eigenaar van het ouderlijk akkerbouwbedrijf en getrouwd in gemeenschap van goederen. Ik vraag me af wat er gebeurt als mijn huwelijk op de klippen loopt of als ik overlijd. Loop ik het risico dat mijn (ex-)partner of zijn/haar erfgenamen aanspraak maken op bedrijfsbezittingen?
Ik heb een leegstaande koeienstal die ik wil ombouwen tot bed & breakfast. Mijn erf ligt buiten de bebouwde kom. Kan ik dat zomaar doen op agrarische grond, of heb ik een nieuwe bestemming of een omgevingsvergunning nodig?
Ik heb een rundveebedrijf en overweeg zelf een kleine mestverwerkingsinstallatie te bouwen, zodat ik de dikke fractie kan scheiden en composteren. Moet ik hiervoor een aparte vergunning hebben, en gelden er veiligheidseisen?
Ik ben een intensieve teler en merk dat in het ontwerp-ruilverkavelingsplan mijn percelen verplaatst worden naar minder vruchtbare grond of verder van mijn bedrijf. Ik zie geen duidelijke compensatie. Hoe kan ik bezwaar maken tegen het ontwerpplan voordat het definitief wordt?
Ik heb een geliberaliseerd pachtcontract met een pachter, omdat we beiden flexibiliteit wilden. Nu is er onenigheid over de hoogte van de pachtprijs bij verlenging. De pachter vindt het te hoog, ik vind het marktconform. Welke regels gelden hier en hoe voorkom ik een langslepend conflict?
Hoe ga ik om met een beroep van derden op verjaring van mijn grond? 1 reactie
1 reactieIk heb een perceel dat ik al lang in eigendom heb, maar nu claimt een buurman dat hij tien jaar ongestoord een strookje grond heeft gebruikt en dat dit nu van hem is door verjaring. Kan dat, en hoe bewijs ik dat die strook altijd van mij was?
De gemeente wil een deel van mijn erf, grenzend aan het dorp, inzetten voor woningbouw. Ik zie dat er projectontwikkelaars rondlopen die interesse hebben. Ik ben boer en weet niet of ik me moet verzetten of juist meega in de verkoop. Kan ik eisen dat men me een hogere prijs geeft wegens bouwbestemming?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Maastricht
We hebben een lijst samengesteld met de beste Maastricht-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Maastricht
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Maastricht te raadplegen?
Juridisch advies bij Maastricht begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Maastricht te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Maastricht?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Maastricht in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Maastricht ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.