Heb ik recht op een evaluatiegesprek na afloop? - Advocat-nl.com

Heb ik recht op een evaluatiegesprek na afloop?

1 reactie

Vraag van een bezoeker

0
0
0

14.11.2024

Ik ben niet gekozen als winnaar en wil graag weten waar ik punten heb laten liggen. Kan ik bij de aanbestedende dienst een evaluatiegesprek of inzage eisen, zodat ik lering trek voor de volgende keer?

Websitebeheerder 18.11.2024
antwoorddatum: 18.11.2024

De aanbestedende dienst moet u een deugdelijke motivering geven bij de voorlopige gunningsbeslissing. Meestal betreft dit uw scores per criterium en een vergelijking met de winnende inschrijver (zonder vertrouwelijke details van die partij). U kunt om nadere toelichting vragen. Een evaluatiegesprek (debriefing) is niet wettelijk verplicht, maar veel diensten bieden het aan voor transparantie en verbetering. U kunt echter niet eisen dat u bijvoorbeeld het complete dossier van de winnaar inziet. Vertrouwelijke info van concurrenten blijft afgeschermd. Toch is zo’n evaluatiegesprek of extra toelichting heel nuttig om te begrijpen hoe uw plan is beoordeeld, zodat u een sterkere positie hebt in een toekomstige aanbesteding. Heeft u de indruk dat u structureel verkeerd bent beoordeeld, dan kunt u een klacht of kort geding overwegen.

Soortgelijke vragen

Kan ik onderaannemers inschakelen om aan technische eisen te voldoen?

1 reactie
18.12.2024
Ik wil meedoen aan een grote bouwaanbesteding, maar sommige specialistische onderdelen kan ik niet zelf uitvoeren. Ik heb een onderaannemer die daarin uitblinkt. Mag ik hun kwalificaties en referenties gebruiken om aan de eisen te voldoen, ook als de onderaannemer zelf niet inschrijft?
0
0
0

Kan een gemeente mij als lokale ondernemer voorrang geven?

1 reactie
31.12.2024
Ik ben gevestigd in dezelfde gemeente waar nu een mooie opdracht wordt aanbesteed. Ik denk dat lokale ondernemers een streepje voor zouden moeten hebben. Kan de gemeente me bonuspunten geven bij de EMVI-score omdat ik lokaal ben?
0
0
0

Wanneer is een niet-openbare procedure toegestaan?

1 reactie
01.11.2024
Ik zie bij sommige opdrachten dat er geen openbare inschrijving is, maar dat alleen geselecteerde partijen worden uitgenodigd. Ik dacht dat alles openbaar moest. Wanneer mag een aanbesteder kiezen voor een niet-openbare procedure?
0
0
1

Wat als ik een betere variant wil aanbieden dan het bestek?

1 reactie
12.11.2024
De specificaties in het bestek zijn volgens mij ouderwets. Ik kan een innovatiever en kostenefficiënter product leveren, maar dat wijkt af van de precieze omschrijving. Loop ik dan het risico op afwijzing omdat ik niet ‘conform bestek’ inschrijf?
0
0
2

Hoe ga ik om met onverenigbaarheid van functies?

1 reactie
27.11.2024
Ik ben ambtenaar bij een provincie en heb ook een eigen bedrijfje. Nu zie ik dat mijn provincie een opdracht aan het aanbesteden is die precies past bij mijn eigen expertise. Mag ik als zelfstandig ondernemer inschrijven, of is dat een conflict of interest?
0
0
0

Hoe werkt een marktconsultatie vóór de aanbesteding?

1 reactie
14.11.2024
Ik zie dat een aanbestedende dienst een marktconsultatie houdt om informatie te vergaren over mogelijke oplossingen, voordat ze de opdracht formaliseren. Als ik meedoe en mijn ideeën presenteer, loop ik dan niet het risico dat mijn concurrenten daar later van profiteren?
0
0
1

Is het bij een raamovereenkomst zeker dat ik vervolgopdrachten krijg?

1 reactie
22.12.2024
Ik ben geselecteerd in een raamovereenkomst voor 4 jaar bij een gemeente. Nu dacht ik dat ik dus elke opdracht in die periode automatisch zou krijgen, maar er wordt gezegd dat ik nog steeds moet concurreren met andere raamcontractanten. Hoe werkt dat precies?
0
0
4

Hoe zit het met boetebedingen bij te late oplevering?

1 reactie
19.10.2024
Ik lees in het contract dat de aanbestedende dienst een boete van 5.000 euro per dag vertraging wil opleggen. Is dat een normale gang van zaken of kan ik daartegen protesteren in de Nota van Inlichtingen? Ik vind het erg hoog in verhouding tot de opdrachtgrootte.
0
0
0
Alles weergeven