Is de Nota van Inlichtingen verplicht bij onduidelijke eisen? - Advocat-nl.com

Is de Nota van Inlichtingen verplicht bij onduidelijke eisen?

1 reactie

Vraag van een bezoeker

0
0
0

21.10.2024

Ik wil inschrijven op een overheidsopdracht, maar de bestekspecificaties zijn zo onduidelijk dat ik niet eens zeker weet wat er precies gevraagd wordt. Ik merk dat bepaalde documenten ontbreken en sommige eisen elkaar tegenspreken. Nu vraag ik me af of de aanbestedende dienst verplicht is een Nota van Inlichtingen te organiseren, zodat ik tijdens die fase duidelijkheid kan krijgen over deze afwijkingen.

Websitebeheerder 23.10.2024
antwoorddatum: 23.10.2024

Een Nota van Inlichtingen is inderdaad gebruikelijk (en in de meeste gevallen verplicht) bij formele aanbestedingsprocedures. In deze fase kunt u schriftelijk vragen stellen over alle onduidelijkheden, zoals ontbrekende bijlagen of tegenstrijdige eisen. De aanbestedende dienst moet vervolgens alle vragen bundelen en de antwoorden (zonder vermelding van de vraagsteller) aan alle gegadigden beschikbaar stellen. Zo wordt voor iedereen gelijk duidelijk hoe de eisen moeten worden uitgelegd. Hiermee wordt het transparantiebeginsel gewaarborgd. Ontbreekt de Nota van Inlichtingen of beantwoordt de aanbestedende dienst uw vragen niet afdoende, dan kan dit een schending van de aanbestedingsregels opleveren. In dat geval kunt u een klacht indienen of een juridische procedure overwegen als de situatie u ernstig benadeelt.

Soortgelijke vragen

Wat als ik een betere variant wil aanbieden dan het bestek?

1 reactie
12.11.2024
De specificaties in het bestek zijn volgens mij ouderwets. Ik kan een innovatiever en kostenefficiënter product leveren, maar dat wijkt af van de precieze omschrijving. Loop ik dan het risico op afwijzing omdat ik niet ‘conform bestek’ inschrijf?
0
0
2

Wanneer is een BAO/BASS van toepassing op mijn opdracht?

1 reactie
04.01.2025
Ik zie soms dat men naar BAO verwijst en soms naar BASS. Ik doe leveringen aan een energiebedrijf dat deels in gemeentelijk bezit is. Hoe bepaal ik nu welk besluit (klassiek of speciaal) gehanteerd wordt en of dat gevolgen heeft voor de procedure?
0
0
1

Kunnen beide inschrijvers dezelfde pleitnota aanvoeren?

1 reactie
16.11.2024
Ik hoor dat mijn concurrent bijna mijn pleitnota heeft gekopieerd in een kort geding om hun gelijk te behalen. Dat vind ik vreemd: is het juridisch toelaatbaar dat ze gewoon mijn argumenten overnemen, of kan ik hun betichten van plagiaat?
0
0
1
Alles weergeven