Wanneer is een niet-openbare procedure toegestaan? - Advocat-nl.com

Wanneer is een niet-openbare procedure toegestaan?

1 reactie

Vraag van een bezoeker

0
0
2

01.11.2024

Ik zie bij sommige opdrachten dat er geen openbare inschrijving is, maar dat alleen geselecteerde partijen worden uitgenodigd. Ik dacht dat alles openbaar moest. Wanneer mag een aanbesteder kiezen voor een niet-openbare procedure?

Websitebeheerder 04.11.2024
antwoorddatum: 04.11.2024

Bij opdrachten boven de Europese drempelwaarden mag de aanbestedende dienst verschillende procedurevormen kiezen: onder meer de openbare of de niet-openbare procedure. In de niet-openbare procedure komt er eerst een selectiefase (op basis van objectieve criteria) waarna een beperkt aantal kandidaten worden uitgenodigd om een inschrijving te doen. De reden om niet voor een openbare procedure te kiezen kan zijn dat de dienst verwacht dat heel veel partijen zich zouden aanmelden, waardoor de werklast te groot wordt. Ze maken dan een voorselectie. Desondanks moet de opdracht wel publiek worden aangekondigd, zodat belangstellenden zich kunnen melden. Als u niet geselecteerd bent maar van mening bent dat u dat onterecht is, kunt u in bezwaar of kort geding aangeven dat de selectiecriteria onjuist zijn toegepast.

Soortgelijke vragen

Mag ik na mislukte inschrijving delen van mijn offerte geheimhouden?

1 reactie
30.10.2024
Ik ben bang dat mijn innovatieve concept, dat ik heb beschreven in mijn inschrijving, zichtbaar wordt als de aanbesteder wordt geconfronteerd met een Woo-verzoek of een evaluatie. Is er een mogelijkheid die teksten ‘te laten verwijderen’ als ik nu weet dat ik de opdracht niet krijg?
0
0
3
Alles weergeven