
Vragen en antwoorden voor Consumentenorganisatie en recht
Ik boekte een pakketreis bij een reisbureau. Veel beloofde faciliteiten in het hotel waren er niet. Waar kan ik mijn beklag doen, en wat als het reisbureau geen oplossing biedt? Is er een speciale geschillencommissie?
Ik kocht prepaid-tegoed bij een telecomprovider. Nu is het na 6 maanden verlopen terwijl er nog saldo op stond. Heb ik recht op terugbetaling of moet de provider me waarschuwen?
Ik bestelde schoenen in een webwinkel. De track & trace geeft aan dat het pakket bezorgd is, maar ik heb niks ontvangen. De webshop zegt dat ik bij de bezorgdienst moet klagen. Wie moet zorgen dat ik mijn product krijg of mijn geld terug?
Hoe om te gaan met energieleverancier die contract tussentijds opzegt? 1 reactie
1 reactieMijn energiecontract liep nog 8 maanden vast, maar de energieleverancier zegt nu dat ze het stopzetten wegens marktomstandigheden en me een nieuw duurder tarief aanbieden. Mogen ze zo eenzijdig opzeggen?
Ik overweeg een aankoop bij een elektronicazaak met gespreide betaling. Ik hoor dat dat kan leiden tot een BKR-registratie. Klopt dat en wat zijn de gevolgen voor mijn kredietwaardigheid?
Mag een winkelier mijn retour weigeren als de verpakking beschadigd is? 1 reactie
1 reactieIk heb een koffiezetapparaat via internet gekocht, uitgepakt en kort getest. Ik wil het retourneren binnen 14 dagen. De doos is wat gescheurd. De verkoper zegt dat door de kapotte verpakking de retour niet geaccepteerd wordt. Is dat toegestaan?
Ik wilde met mijn hond de winkel in, maar de beveiliger zei ‘geen honden toegestaan’. Is dat in strijd met consumentenrecht, of mag de winkel dat zelf beslissen?
Er stond een verkoper aan de deur die me een energiecontract probeerde aan te smeren. Ik voelde me onder druk gezet en heb getekend. Kan ik dit achteraf ongedaan maken? Wat zegt de wet over colportage?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Rotterdam
We hebben een lijst samengesteld met de beste Rotterdam-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Rotterdam
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Rotterdam te raadplegen?
Juridisch advies bij Rotterdam begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Rotterdam te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Rotterdam?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Rotterdam in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Rotterdam ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.