Juridische ondersteuning bij faillissement van natuurlijke personen Advocaat - Rotterdam
NautaDutilh is an international law firm practising Dutch, Belgian and Luxembourg law. We have offices in Amsterdam, Rotterdam, Brussels and Luxembourg, as well as in London and New York. With more than 400 lawyers, notaries and tax advisers, we are one of the largest law firms in the Benelux region....
NautaDutilh is an international law firm practising Dutch, Belgian and Luxembourg law. We have offices in Amsterdam, Rotterdam, Brussels and Luxembourg, as well as in London and New York. With more than 400 lawyers, notaries and tax advisers, we are one of the largest law firms in the Benelux region. Age is just a number. So we understand that when you are selecting a law firm, its founding date is not as important as its ability to deliver the goods on time, in tiptop shape and for the right price. But if a law firm has been doing just that for almost 300 years, that longevity really says something. It tells the story of NautaDutilh.

It means that we have been able to successfully tackle our clients' issues throughout the 18th, 19th, 20th and 21st centuries – eras marked by breathtaking technological progress and huge geopolitical and socio-economic shifts. It means that we know what it takes to adjust to an ever-changing world. And it means that our lawyers can stand on the shoulders of their predecessors, with confidence in their ability to face today's challenges and fulfil their clients' future needs.We live and breathe all the key elements of adaptive thinking on a daily basis. It helps us to sharpen our learning edge, further open our mindset and create energy. That way, we can retain the best of the old, embrace the new and – together with our clients – keep on moving forward.

What has kept us relevant ever since our founding in 1724 is adaptive thinking. Combining mental agility, flexibility and creativity, this subtle art is all about learning how to think instead of being taught what to think. Adaptive thinking is about being able to respond to your environment, digest information and apply different methods and perspectives so the best solution can emerge out of the different – often contrasting – ideas and insights. In other words: adaptive thinking allows us to deal with change, learn from new situations and think on our feet when solving problems.
0
0
3

Vragen en antwoorden voor Juridische ondersteuning bij faillissement van natuurlijke personen

Ik heb kort voor het faillissement van een klant een paar goederen gekocht tegen een mooie prijs. Nu zegt de curator dat hij die transactie gaat vernietigen wegens paulianeus handelen. Wat kan ik doen om dat te weerleggen?

Doorgaan naar antwoord

Ik zit financieel zo klem met schulden en geen uitzicht op verbetering, dat ik overweeg om zelf faillissement aan te vragen. Ik weet niet hoe ik dat moet doen, welke documenten ik nodig heb en wat de rechter van me verwacht. Kun je uitleggen hoe deze procedure verloopt, en of ik nog andere opties zou moeten overwegen?

Doorgaan naar antwoord

Ik heb nog onbetaalde facturen uitstaan bij diverse klanten. Als mijn onderneming failliet wordt verklaard, kan ik dan nog incasseren, of pakt de curator dat op? Wordt dat geld geïnd en aan de boedel toegevoegd?

Doorgaan naar antwoord

Ik heb geen bedrijf, maar wel grote schulden, onder andere creditcards en persoonlijke leningen. Ik red het niet meer. Is een persoonlijk faillissement een manier om van die schulden af te komen, of moet ik juist een andere route zoeken, zoals Wsnp?

Doorgaan naar antwoord

Ik ben getrouwd in gemeenschap van goederen en heb hoge privé schulden. Mijn partner heeft niets met die leningen te maken. Gaat hij/zij ook mee in het faillissement, of blijft de partner buiten schot? Kan de curator ons gemeenschappelijke vermogen aanslaan?

Doorgaan naar antwoord

Ik heb een grote schuld bij één partij en kan die niet terugbetalen. Verder zijn er geen andere schuldeisers. Ik hoorde dat je voor faillissement minstens twee schuldeisers moet hebben. Klopt dat, en hoe kan ik dan een traject beginnen als ik maar één schuldeiser heb?

Doorgaan naar antwoord

Mijn bedrijf loopt gevaar op een faillissementsaanvraag door een schuldeiser. Ik denk erover om met al mijn schuldeisers een akkoord te sluiten: ik betaal een deel en dan is het klaar. Kunnen we zo het faillissement afwenden, of moet er een formeel WHOA-proces zijn?

Doorgaan naar antwoord

Ik hoor steeds vaker over ‘pre-pack’ bij faillissementen. Dat zou een stille bewindvoerder alvast voorbereiden zodat het bedrijf de volgende dag een doorstart kan maken. Hoe werkt dat juridisch en wat zijn de voordelen?

Doorgaan naar antwoord

Het laatste artikel

Thuiswerken in Nederland: Rechten van Werknemers en Verplichtingen van Werkgevers in 2025

Thuiswerken in Nederland: Rechten van Werknemers en Verplichtingen van Werkgevers in 2025

Thuiswerken is in Nederland een integraal onderdeel geworden van het werklandschap. Met de voortdurende evolutie van wet- en regelgeving is het essentieel voor zowel werknemers als werkgevers om op de hoogte te zijn van hun rechten en plichten in 2025. Wettelijk Kader voor Thuiswerken Recht op Verzoek tot Thuiswerken Volgens de Wet flexibel werken kunnen […]

0
0
45
Wat moet ik doen als ik slachtoffer word van fraude in Nederland?

Wat moet ik doen als ik slachtoffer word van fraude in Nederland?

Fraude in Nederland neemt jaarlijks toe, vooral via internet en telefoon. Volgens de Politie en CBS waren er in 2023 meer dan 97.000 aangiften van fraude, waarvan het merendeel betrekking had op online oplichting. Word je slachtoffer van fraude? Dan is het cruciaal om snel, juridisch correct en systematisch te handelen. Statistiek: Fraude in Nederland […]

0
0
5

Hoe iemand aansprakelijk stellen voor smaad in Nederland: Een stapsgewijze gids

Smaad (of laster) kan ernstige schade aan je reputatie veroorzaken. Het kan je persoonlijke en professionele leven beïnvloeden en zelfs leiden tot verlies van werk of zakelijke kansen. In Nederland heb je het recht om jezelf te verdedigen tegen valse beschuldigingen. Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van wat je kunt doen als je slachtoffer […]

2
0
16

Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen in Nederland?

Er zijn verschillende situaties waarin je geld kunt terugvorderen, van ongeautoriseerde betalingen tot gevallen van frauduleuze transacties of gebrekkige producten. Het terugvorderen van je geld kan een ingewikkeld proces zijn, maar gelukkig biedt de Nederlandse wet verschillende juridische mogelijkheden om te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Dit artikel geeft je een […]

1
0
58
Naar alle artikelen

Mensen vragen ook:

De beste advocaten in Rotterdam

We hebben een lijst samengesteld met de beste Rotterdam-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.

Recensies van advocaten van Rotterdam

Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.

Hoeveel kost het om een ​​advocaat bij Rotterdam te raadplegen?

Juridisch advies bij Rotterdam begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)

Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Rotterdam te krijgen?

Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.

Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Rotterdam?

Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.

Hoeveel kost het om een ​​advocaat in Rotterdam in te huren?

De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!

Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?

Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Rotterdam ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.

Wat houdt juridisch advies in?

Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.