Vragen en antwoorden
Is een ‘akkoord na faillissement’ (art. 13Faillissementswet) mogelijk? 1 reactie
1 reactieIk heb gehoord dat je zelfs ná een faillietverklaring nog een akkoord met schuldeisers kunt bereiken om uit het faillissement te raken. Hoe werkt dat en is daar toestemming van de rechter voor nodig?
Ik kocht een cadeaubon bij een kledingwinkel, maar zie dat hij na 12 maanden verloopt. Ik vind dat erg kort. Mag een winkel zo’n beperkte geldigheid hanteren en kan ik daarna geen aanspraak meer maken op het saldo?
Mijn oud-werkgever heeft een referentie gegeven die erg negatief is. Ik voel me benadeeld, want ik heb geen kans meer bij sollicitaties. Mag hij zomaar een vernietigende referentie geven en kan ik er iets tegen doen?
Mijn arbitrage gaat over meerdere complexe punten. Kan de arbiter eerst één juridisch punt beslissen voordat we de rest behandelen?
Wat is E-sports en is dat juridisch net als reguliere sportevenementen? 1 reactie
1 reactieAls gamers toernooien spelen, hoe zit dat qua mediarechten of sponsoring?
Mogen sponsors en atleten elk contract tekenen, of zijn er ethische beperkingen? 1 reactie
1 reactieBijvoorbeeld een tabak- of gokbedrijf dat een sporter wil sponsoren. Mag dat unlimited?
Sommigen zeggen: ‘Na een grote claim willen ze je er liever uit hebben.’ Is dat toegestaan?
Mijn ex-partner en ik kunnen nauwelijks met elkaar door één deur. We willen echter wel een echtscheiding aanvragen en hebben volgens de wet een ouderschapsplan nodig, omdat we minderjarige kinderen hebben. Hoe kunnen we in hemelsnaam tot een gezamenlijk ouderschapsplan komen als we al maanden ruzie maken en nergens overeenstemming over bereiken?