Vragen en antwoorden
Ik heb met mijn buurman afgesproken om enkele percelen te ruilen, zodat we ieder een aaneengesloten blok krijgen. Dit moet onze bedrijfsvoering efficiënter maken. Ik wil echter zeker weten dat we na de ruil geen onenigheid krijgen over kadastrale grenzen of oude erfdienstbaarheden, of dat er discussies ontstaan over restschade of waardevermindering.
Hoe bepalen partijen zelf welk recht van toepassing is? (Rechtskeuze) 1 reactie
1 reactieIn internationale contracten zie ik vaak een clausule ‘This agreement shall be governed by the law of…’. Is dat legaal en bindend?
Ik hoor de term ‘onderwijsrecht’ in relatie tot scholen, leerlingen, leerkrachten en inspectie. Wat valt er precies onder dit rechtsgebied en waarom is het belangrijk?
Scholen hebben pestprotocollen, maar is dat wettelijk verplicht?
Hoe werkt de Warmtewet voor blokverwarming in een appartementencomplex? 1 reactie
1 reactieWij hebben één centrale ketel in ons gebouw en bewoners delen de kosten via een verdeelsysteem. Valt dit onder de Warmtewet en hoe zijn de tarieven geregeld?
Bij eenvoudige zaken overweeg ik geen advocaat in te schakelen. Is dat toegestaan, of is procesvertegenwoordiging verplicht?
Ik las over ‘internettaps’ en hackbevoegdheden. Kunnen politie en justitie stiekem spyware installeren op mijn telefoon om mee te lezen?
We hebben ook de Hague-Visby Rules en Rotterdam Rules. Hamburg Rules is daar een variant op?