
Vragen en antwoorden voor Consumentenbescherming in financiële diensten
Kunnen schuldeisers beslag leggen op mijn spaarrekening bij de bank? 1 reactie
1 reactieIk heb schulden bij andere partijen (geen bank zelf), en ik heb wat spaargeld. Ik ben bang dat deurwaarders beslag kunnen leggen op mijn banksaldo. Hoe werkt dat precies, en is de bank verplicht mee te werken aan derdenbeslag op mijn rekening?
Mijn bank heeft mij een boeterente in rekening gebracht toen ik mijn hypotheek vervroegd afloste. Achteraf hoor ik dat er een uitspraak is dat veel banken te hoge boetes aanrekenen, boven de Europese richtlijn. Kan ik met terugwerkende kracht compensatie eisen voor een onterecht te hoge boeterente?
Ik ben zzp’er en heb een negatieve BKR-code. Het is me lastig gemaakt om een zakelijke rekening te openen. De bank wijst me af op basis van mijn registratie. Heb ik recht op een basisrekening voor mijn onderneming, of kan de bank me blijven weigeren?
Ik betaal mijn creditcardfactuur niet meer en heb een grote achterstand. De creditcardmaatschappij zegt dat ze een executoriale titel hebben en eventueel beslag kunnen leggen. Wat houdt dat precies in, en moet er geen rechter aan te pas komen?
Wat als ik geen financiering krijg door een negatieve industriewaardering? 1 reactie
1 reactieIk wil een lening voor mijn start-up, maar de bank zegt dat mijn sector (horeca) te risicovol is. Daardoor wijst ze mijn aanvraag af, ongeacht mijn persoonlijke plan. Kan ik dat aanvechten, want ik vind het onrechtvaardig dat ze me over één kam scheren met andere horecabedrijven?
Ik heb voldoende inkomen en een stabiele baan, maar de bank wijst mijn hypotheekaanvraag af op vage gronden, zogenaamd ‘risico-inschatting’. Kan ik hen dwingen om mij die lening alsnog te verstrekken, of heb ik hier geen rechtspositie om afwijzing aan te vechten?
Ik heb spaargeld bij een kleinere bank en ben bang voor een bankfaillissement. Ik hoor iets over het depositogarantiestelsel, maar weet niet precies tot welk bedrag ik beschermd ben en of ik zelf iets moet doen als de bank omvalt.
Hoe herstel ik de relatie met de bank als ik op de zwarte lijst sta? 1 reactie
1 reactieVanwege onbetaalde schulden heb ik een negatieve notering gekregen, en mijn bank heeft mijn krediet stopgezet. Ik sta mogelijk op een interne zwarte lijst of een frauderegister. Kan ik daar nog vanaf, en hoe kan ik weer bij een normale bankrekening of lening komen?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in S-gravenhage
We hebben een lijst samengesteld met de beste S-gravenhage-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van S-gravenhage
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij S-gravenhage te raadplegen?
Juridisch advies bij S-gravenhage begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van S-gravenhage te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in S-gravenhage?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in S-gravenhage in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij S-gravenhage ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.