
Vragen en antwoorden voor Advies over internationale adoptie
Mijn man en ik runnen samen een kleine onderneming en we zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. Nu gaan we scheiden. Ik wil doorgaan met het bedrijf, maar hij wil worden uitgekocht of anders de zaak verkopen. Wat zijn onze opties en hoe werkt dat juridisch en fiscaal?
Ik heb gehoord van het begrip ‘flitsscheiding’, waarbij men vroeger een huwelijk snel kon omzetten in een geregistreerd partnerschap en dat partnerschap vervolgens beëindigde om zo in recordtijd te scheiden. Bestaat die mogelijkheid nog in Nederland en hoe werkt het precies?
Hoe pas ik het ouderschapsplan aan als ons kind van school moet wisselen? 1 reactie
1 reactieIn het huidige ouderschapsplan staat welke school ons kind bezoekt en hoe de verdeling van het halen en brengen is. Nu moet ons kind wegens omstandigheden naar een andere school, waardoor alles verandert. Ik wil het plan aanpassen, maar mijn ex-partner weigert. Wat kan ik doen?
Ik wil scheiden, maar mijn echtgenoot weigert zelfs maar te praten over een onderlinge regeling. Hij wil niet tekenen voor mediation en gaat niet akkoord met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding. Kan ik dan toch een echtscheiding aanvragen en hoe lang duurt het als hij alle medewerking weigert?
Wat als mijn minderjarige kind niet meer naar de omgang met de ex wil? 1 reactie
1 reactieMijn dochter van 14 wil niet meer naar haar vader. Ze komt gestresst terug van elk bezoek en zegt dat hij haar onder druk zet en ruzie maakt. Ik respecteer haar wensen, maar ben ik niet verplicht om haar te laten gaan? Hoe werkt dit in de wet?
Ik heb WhatsApp-berichten en e-mails waarin mijn ex toegeeft bepaalde afspraken te schenden. Ook scheldt hij mij uit en probeert mij te chanteren. Kan ik deze berichten als bewijs overleggen aan de rechter, of wordt dat niet geaccepteerd?
Hoe vraag ik een voorlopige voorziening aan voor omgang of alimentatie? 1 reactie
1 reactieDe scheiding is in gang gezet, maar het kan nog maanden duren voordat alles officieel rond is. Ondertussen moeten we duidelijke afspraken hebben over omgang met de kinderen en alimentatie. Hoe krijg ik een tijdelijke beschikking van de rechter?
Ik vrees dat mijn ex-partner onze dochter wil meenemen naar het buitenland zonder mijn toestemming. We hebben gezamenlijk gezag. Hij heeft al wat dubieuze hints laten vallen over vluchten en familiebezoek. Hoe kan ik dat verhinderen?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Utrecht
We hebben een lijst samengesteld met de beste Utrecht-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Utrecht
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Utrecht te raadplegen?
Juridisch advies bij Utrecht begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Utrecht te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Utrecht?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Utrecht in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Utrecht ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.