
Vragen en antwoorden voor Regelgeving voor insolventieprocedures
Ik ben als natuurlijk persoon failliet. Maar mijn bedrijfsidee is eigenlijk nog levensvatbaar. Kan ik na het faillissement direct weer verder met een nieuwe eenmanszaak, of moet ik wachten? Of zijn er beperkingen waar ik rekening mee moet houden?
Ik heb een grote schuld bij één partij en kan die niet terugbetalen. Verder zijn er geen andere schuldeisers. Ik hoorde dat je voor faillissement minstens twee schuldeisers moet hebben. Klopt dat, en hoe kan ik dan een traject beginnen als ik maar één schuldeiser heb?
Wat moet ik doen als de curator een ‘actio pauliana’ aanspant tegen mij? 1 reactie
1 reactieIk heb kort voor het faillissement van een klant een paar goederen gekocht tegen een mooie prijs. Nu zegt de curator dat hij die transactie gaat vernietigen wegens paulianeus handelen. Wat kan ik doen om dat te weerleggen?
Ik zit financieel zo klem met schulden en geen uitzicht op verbetering, dat ik overweeg om zelf faillissement aan te vragen. Ik weet niet hoe ik dat moet doen, welke documenten ik nodig heb en wat de rechter van me verwacht. Kun je uitleggen hoe deze procedure verloopt, en of ik nog andere opties zou moeten overwegen?
Wat is bestuurdersaansprakelijkheid bij niet tijdig publicatie jaarrekening? 1 reactie
1 reactieIk hoor dat als je de jaarrekening niet op tijd deponeert bij de KvK, bestuurdersaansprakelijkheid bij faillissement kan worden aangenomen. Is dat automatisch of moet de curator bewijzen dat ik te laat was en dat dat de oorzaak was van het faillissement?
Ik hoor dat de WHOA een nieuwe regeling is om faillissement te voorkomen. Hoe werkt dit wetstraject en voor welke ondernemingen (of personen) is het bedoeld? Heb ik als zzp’er ook toegang tot de WHOA?
Hoe bepaal ik of ik beter surseance van betaling dan faillissement kan aanvragen? 1 reactie
1 reactieMijn bedrijf kan de schulden niet meer tijdig voldoen, maar er is nog kans op herstel als ik een tijdje geen vorderingen hoef te betalen. Moet ik surseance van betaling aanvragen of is faillissement onvermijdelijk? Wat is het criterium om de ene of andere route te kiezen?
Ik hoor dat je een BV kunt ‘opheffen’ via turboliquidatie als er geen activa meer zijn. Hoe verschilt dit van een faillissement, en kunnen schuldeisers zich daartegen verzetten?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Zwolle
We hebben een lijst samengesteld met de beste Zwolle-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Zwolle
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Zwolle te raadplegen?
Juridisch advies bij Zwolle begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Zwolle te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Zwolle?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Zwolle in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Zwolle ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.