Hoe handel ik als de concurrent een kort geding start en ik al winnaar ben? - Advocat-nl.com
  • Startpagina
  • Vragen
  • Hoe handel ik als de concurrent een kort geding start en ik al winnaar ben?

Hoe handel ik als de concurrent een kort geding start en ik al winnaar ben?

1 reactie

Vraag van een bezoeker

0
0
0

03.01.2025

Ik ben net als winnaar aangewezen, maar nu zie ik dat een afgewezen inschrijver een kort geding aanspant. Wat betekent dit voor mij? Kan ik al beginnen met het project of moet ik wachten tot de rechter uitspraak doet?

Websitebeheerder 04.01.2025
antwoorddatum: 04.01.2025

Zodra een concurrent een kort geding start binnen de standstill-termijn, zal de aanbestedende dienst meestal wachten met het tekenen van het contract of de start van de uitvoering, zodat de rechter eerst kan beslissen. U bent formeel nog geen definitieve winnaar. U kunt als ‘belanghebbende’ in het geding verschijnen of tussenkomen, zodat u uw belang kunt verdedigen (u wilt immers dat de gunning in stand blijft). Als de rechter oordeelt dat er niets mis is, kan de procedure worden afgerond en krijgt u definitief de opdracht. Oordeelt de rechter dat er fouten zijn gemaakt, dan kan de gunning worden herroepen of geschorst. Het is dus verstandig in deze periode geen onomkeerbare investeringen te doen tot de uitkomst duidelijk is. Overleg met uw advocaat of u actief wilt deelnemen aan het kort geding.

Soortgelijke vragen

Mag mijn concurrent abnormaal lage prijzen hanteren?

1 reactie
26.12.2024
Ik zie in een aanbesteding dat mijn concurrent een absurd lage prijs heeft ingediend, waarvan ik denk dat het onmogelijk kostendekkend is. Ik ben bang dat deze partij de prijs later wil bijstellen via meerwerk of de kwaliteit laat verslappen. Kan ik de aanbestedende dienst verzoeken om hen te weren of hun inschrijving extra te toetsen?
Lees meer
0
0
0

Hoe ga ik om met een partner die strafrechtelijk veroordeeld is?

1 reactie
Ik wilde samen inschrijven met een vennoot, maar nu blijkt dat hij eerder veroordeeld is wegens oplichting. Ik ben bang dat de aanbestedende dienst ons nu meteen uitsluit. Is er een manier om dit te vermijden, bijvoorbeeld door aan te tonen dat ikzelf niet betrokken ben bij zijn wanpraktijken?
0
0
1

Hoe werkt een marktconsultatie vóór de aanbesteding?

1 reactie
14.11.2024
Ik zie dat een aanbestedende dienst een marktconsultatie houdt om informatie te vergaren over mogelijke oplossingen, voordat ze de opdracht formaliseren. Als ik meedoe en mijn ideeën presenteer, loop ik dan niet het risico dat mijn concurrenten daar later van profiteren?
0
0
0

Heb ik recht op een evaluatiegesprek na afloop?

1 reactie
Ik ben niet gekozen als winnaar en wil graag weten waar ik punten heb laten liggen. Kan ik bij de aanbestedende dienst een evaluatiegesprek of inzage eisen, zodat ik lering trek voor de volgende keer?
0
0
0

Wat is het verschil tussen BAO en BASS in de Aanbestedingswet?

1 reactie
26.10.2024
Ik zie vaak referenties naar het BAO (Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten) en BASS (Besluit aanbestedingen speciale sectoren). Wanneer geldt welke set regels en hoe weet ik of mijn opdracht onder de speciale sectoren of de klassieke sector valt?
0
0
0

Hoe kan ik bezwaar maken tegen onterechte gunning?

1 reactie
13.12.2024
Ik heb meegedaan aan een aanbesteding, maar de opdracht is gegund aan een concurrent, terwijl ik sterk het vermoeden heb dat er niet eerlijk is beoordeeld. Ik wil weten hoe ik formeel bezwaar kan maken tegen deze beslissing, of ik dit snel moet doen en welke stappen er precies bij komen kijken. De aanbestedende dienst lijkt niet open te staan voor overleg, dus ik voel me gedwongen om juridische actie te ondernemen.
Lees meer
0
0
2

Wat als twee bedrijven exact dezelfde prijs bieden?

1 reactie
16.10.2024
Stel dat mijn concurrent en ik op dezelfde totaalprijs uitkomen, en de overige criteria zijn ook identiek beoordeeld. Kan de aanbesteder zomaar kiezen op gevoel, of is er een verplichte tiebreakprocedure?
0
0
1
Alles weergeven