
Vragen en antwoorden voor Aanbestedingsrecht
Ik hoor dat de aanbestedende dienst eerst een ‘voorlopige gunningsbeslissing’ communiceert en daarna een standstill-periode (Alcatel-termijn) hanteert. Ik wil weten waarom die periode bestaat, hoe lang die meestal duurt, en of ik mijn kans op bezwaar verspeel als ik niet binnen die termijn actie onderneem.
Ik heb de opdracht gewonnen, maar tijdens de uitvoering blijkt dat een deel van het project anders ingevuld moet worden dan in het bestek stond. Nu wil de aanbesteder het contract aanpassen. Moet dat opnieuw worden aanbesteed of mag men de wijziging doorvoeren?
Hoe handel ik als de concurrent een kort geding start en ik al winnaar ben? 1 reactie
1 reactieIk ben net als winnaar aangewezen, maar nu zie ik dat een afgewezen inschrijver een kort geding aanspant. Wat betekent dit voor mij? Kan ik al beginnen met het project of moet ik wachten tot de rechter uitspraak doet?
Ik heb begrepen dat raamovereenkomsten maximaal 4 jaar mogen duren, maar ik zie een aanbesteding waar men 6 jaar hanteert. Mag dat wettelijk en waarom zou dat toegestaan zijn?
Ik ben niet gekozen als winnaar en wil graag weten waar ik punten heb laten liggen. Kan ik bij de aanbestedende dienst een evaluatiegesprek of inzage eisen, zodat ik lering trek voor de volgende keer?
Ik zie dat de opdracht een social-return-verplichting heeft: ik moet een percentage van de loonsom besteden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Is dat juridisch verplicht en wat als ik het niet kan invullen zoals gevraagd?
Ik zie een opdracht die niet is aangekondigd, maar toch is verstrekt. De aanbesteder zegt dat ze een ‘onderhandelingsprocedure zonder aankondiging’ hebben gevolgd vanwege spoed. Kan dat zomaar, of is er een strenge toets voor deze spoeduizondering?
Ik zie een gemeentelijke opdracht van ongeveer 60.000 euro die niet Europees is gepubliceerd. Betekent dit dat de gemeente het zomaar onderhands mag gunnen? Of gelden er ook nationale regels waardoor ze toch ten minste meerdere offertes moeten opvragen?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Arnhem
We hebben een lijst samengesteld met de beste Arnhem-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Arnhem
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Arnhem te raadplegen?
Juridisch advies bij Arnhem begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Arnhem te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Arnhem?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Arnhem in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Arnhem ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.