
Vragen en antwoorden voor Aansprakelijkheid van financiële instellingen
Mijn onderneming heeft financiering aangetrokken via een achtergestelde lening van een investeerder. Nu dreigt een faillissement, en ik vraag me af wat de positie van die investeerder is. Komt hij na de bank aan bod, of is hij helemaal achteraan in de rij van schuldeisers?
Mijn hypotheekrente was variabel met een opslag. Nu heb ik mijn huis op waarde laten taxeren, maar de bank weigert de opslag te verlagen, ondanks dat de loan-to-value ratio verbeterd is. Heb ik recht op een lagere renteopslag of is dat de vrije keuze van de bank?
Ik huur een kluis bij mijn bank om waardevolle sieraden en documenten te bewaren. Stel dat er brand uitbreekt of de bank wordt overvallen en mijn kluisinhoud verdwijnt, is de bank dan aansprakelijk? Of moet ik zelf een verzekering afsluiten?
Ik hoor dat sommige banken een negatieve rente rekenen boven een bepaald saldo. Betekent dit dat ik moet betalen om te sparen? Mag de bank zulke voorwaarden wijzigen en kan ik ertegen protesteren?
Hoe kan ik mijn bank aansprakelijk stellen bij een mislukte betalingsopdracht? 1 reactie
1 reactieIk heb een dure transactie (international wire) laten uitvoeren door mijn bank, maar er ging iets mis en mijn geld is onderweg ‘verdwenen’. Het duurt al weken voordat de bank het oplost. Kan ik ze aansprakelijk stellen voor mijn kosten of gemiste zakelijke kans?
Ik heb een flinke creditcardschuld die ik niet goed meer kan betalen. De uitgever dreigt met incasso. Ze boden nu een schikkingsvoorstel: ik zou in één keer een lager bedrag betalen en dan zou de schuld zijn opgelost. Is dat slim? Wat zijn de gevolgen voor mijn BKR?
Hoe werkt de aangifte bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als ik misstanden zie? 1 reactie
1 reactieIk werk bij een financieel advieskantoor en zie dingen die volgens mij niet door de beugel kunnen: klanten worden onjuist geïnformeerd en risicoprofielen worden vervalst. Kan ik dit ergens melden zonder mijn baan te verliezen, en wat gebeurt er met mijn melding?
Kan ik als particulier een bank aanklagen voor misleiding bij beleggingsadvies? 1 reactie
1 reactieIk ben als leek geadviseerd door mijn bank om in bepaalde fondsen te beleggen. Achteraf blijkt dat de risico’s veel groter waren dan ze me hadden voorgespiegeld. Ik heb flink verlies geleden. Ik voel me misleid. Kan ik de bank hiervoor aansprakelijk stellen, en hoe groot is mijn kans op succes als ik een procedure start?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Goes
We hebben een lijst samengesteld met de beste Goes-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Goes
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Goes te raadplegen?
Juridisch advies bij Goes begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Goes te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Goes?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Goes in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Goes ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.