
Vragen en antwoorden voor Advies over rechten en plichten van ouders
Hoe kan ik de omgangsregeling aanpassen als mijn werkrooster wijzigt? 1 reactie
1 reactieIk werk in ploegendiensten en mijn rooster verandert om de paar maanden. We hebben een omgangsregeling afgesproken die nu niet meer bij mijn nieuwe werktijden past, waardoor ik soms mijn kinderen niet kan zien. Mijn ex-partner wil die regeling niet veranderen. Kan ik dit juridisch laten aanpassen?
Ik heb gehoord van het begrip ‘flitsscheiding’, waarbij men vroeger een huwelijk snel kon omzetten in een geregistreerd partnerschap en dat partnerschap vervolgens beëindigde om zo in recordtijd te scheiden. Bestaat die mogelijkheid nog in Nederland en hoe werkt het precies?
Kan ik de echtscheiding aanvragen als mijn partner in de gevangenis zit? 1 reactie
1 reactieMijn echtgenoot zit een langdurige celstraf uit en ik zie geen toekomst meer in ons huwelijk. Ik wil scheiden, maar hij zit vast. Hoe werkt dat procedureel? Wordt hij gehoord? Kan ik snel scheiden?
Wat zijn mijn rechten op contact als mijn volwassen kind geen omgang wil? 1 reactie
1 reactieMijn dochter is 19 en wil sinds de scheiding van mij en haar moeder geen contact meer. Ik wil haar graag zien, maar zij weigert. Kan ik, net als bij een minderjarig kind, een omgangsregeling afdwingen via de rechter?
Mijn ex-partner torpedeert elk voorstel over de kinderen en blokkeert beslissingen over school, hobby’s en medische zaken. We hebben gezamenlijk gezag, maar ik kan geen enkele knoop doorhakken. Wat kan ik doen tegen deze sabotage?
Heeft het zin om mediation te proberen als we voortdurend ruzie hebben? 1 reactie
1 reactieMijn ex en ik liggen constant in de clinch en kunnen geen normaal gesprek voeren. We willen echter wel onze scheiding regelen en moeten afspraken maken over alimentatie, de woning en de zorg voor de kinderen. Ik hoor van vrienden dat mediation kan helpen, maar ik twijfel of dat iets oplevert als we amper normaal kunnen praten. Is het dan überhaupt mogelijk om via mediation tot oplossingen te komen?
Wat kan ik doen als mijn ex de afgesproken alimentatie niet betaalt? 1 reactie
1 reactieWe hebben via de rechter een beschikking waarin staat hoeveel kinder- en partneralimentatie mijn ex-partner elke maand moet betalen. De afgelopen maanden is hij echter gestopt met betalen en loopt de achterstand op. Ik heb hem erop aangesproken, maar hij laat weten dat hij niet meer van plan is te betalen. Wat zijn mijn juridische opties om de alimentatie alsnog te ontvangen?
Hoe krijg ik vervangende toestemming voor een paspoort van mijn kind? 1 reactie
1 reactieIk wil op vakantie naar het buitenland met mijn minderjarige zoon, maar mijn ex weigert toestemming te geven voor het aanvragen van zijn paspoort. We hebben gezamenlijk gezag, dus ik heb haar handtekening nodig. Ik begrijp niet waarom ze weigert, maar ik wil wel gewoon op vakantie. Kan ik via de rechtbank vervangende toestemming krijgen?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Groningen
We hebben een lijst samengesteld met de beste Groningen-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Groningen
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Groningen te raadplegen?
Juridisch advies bij Groningen begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Groningen te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Groningen?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Groningen in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Groningen ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.