Huwelijkscontracten Advocaat - Groningen

Vragen en antwoorden voor Huwelijkscontracten

Mijn ex heeft enorme schulden gemaakt met zijn eigen bedrijf, waarvan ik niet op de hoogte was. We zijn in gemeenschap van goederen getrouwd voor 1 januari 2018. Ik wil niet opdraaien voor zijn zakelijke schulden. Wat kan ik doen om die niet te hoeven betalen?

Doorgaan naar antwoord

Ik vermoed dat mijn ex-partner zijn inkomen kunstmatig laag houdt of zwart werkt om minder alimentatie te hoeven betalen. Hij claimt een laag salaris, maar hij leeft er luxe op los. Hoe kan ik dit aantonen en welke juridische stappen kan ik ondernemen?

Doorgaan naar antwoord

Mijn ex-partner en ik willen eigenlijk co-ouderschap, maar we kunnen niet tot een overeenkomst komen over hoe de verdeling van de dagen eruit moet zien. We raken constant in ruzies over wie het weekend krijgt en hoe de vakanties verdeeld moeten worden. We willen vermijden dat het een vechtscheiding wordt, maar we zien weinig uitweg. Hoe lossen we dit op?

Doorgaan naar antwoord

Ik ben Nederlands staatsburger, maar woon al jaren in het buitenland. Mijn echtgenoot is ook Nederlands, maar woont weer in een ander land. We willen toch via de Nederlandse wet scheiden. Kan dat en hoe werkt het?

Doorgaan naar antwoord

Mijn dochter is 19 en wil sinds de scheiding van mij en haar moeder geen contact meer. Ik wil haar graag zien, maar zij weigert. Kan ik, net als bij een minderjarig kind, een omgangsregeling afdwingen via de rechter?

Doorgaan naar antwoord

Ik wil scheiden, maar mijn echtgenoot weigert zelfs maar te praten over een onderlinge regeling. Hij wil niet tekenen voor mediation en gaat niet akkoord met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding. Kan ik dan toch een echtscheiding aanvragen en hoe lang duurt het als hij alle medewerking weigert?

Doorgaan naar antwoord

Ik ben net gescheiden en betaal zowel kinder- als partneralimentatie. Hoe werkt dit fiscaal? Is partneralimentatie aftrekbaar van mijn inkomen, en geldt dat ook voor kinderalimentatie? Moet mijn ex de ontvangen alimentatie als inkomen opgeven?

Doorgaan naar antwoord

Mijn vrouw en ik hebben geen kinderen, maar wel twee honden en een kat. We zijn beiden erg gehecht aan de dieren. Kunnen we ook een omgangsregeling voor de honden afspreken, of worden ze juridisch als ‘objecten’ gezien?

Doorgaan naar antwoord

Het laatste artikel

Thuiswerken in Nederland: Rechten van Werknemers en Verplichtingen van Werkgevers in 2025

Thuiswerken in Nederland: Rechten van Werknemers en Verplichtingen van Werkgevers in 2025

Thuiswerken is in Nederland een integraal onderdeel geworden van het werklandschap. Met de voortdurende evolutie van wet- en regelgeving is het essentieel voor zowel werknemers als werkgevers om op de hoogte te zijn van hun rechten en plichten in 2025. Wettelijk Kader voor Thuiswerken Recht op Verzoek tot Thuiswerken Volgens de Wet flexibel werken kunnen […]

0
0
3
Wat moet ik doen als ik slachtoffer word van fraude in Nederland?

Wat moet ik doen als ik slachtoffer word van fraude in Nederland?

Fraude in Nederland neemt jaarlijks toe, vooral via internet en telefoon. Volgens de Politie en CBS waren er in 2023 meer dan 97.000 aangiften van fraude, waarvan het merendeel betrekking had op online oplichting. Word je slachtoffer van fraude? Dan is het cruciaal om snel, juridisch correct en systematisch te handelen. Statistiek: Fraude in Nederland […]

0
0
3

Hoe iemand aansprakelijk stellen voor smaad in Nederland: Een stapsgewijze gids

Smaad (of laster) kan ernstige schade aan je reputatie veroorzaken. Het kan je persoonlijke en professionele leven beïnvloeden en zelfs leiden tot verlies van werk of zakelijke kansen. In Nederland heb je het recht om jezelf te verdedigen tegen valse beschuldigingen. Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van wat je kunt doen als je slachtoffer […]

2
0
11

Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen in Nederland?

Er zijn verschillende situaties waarin je geld kunt terugvorderen, van ongeautoriseerde betalingen tot gevallen van frauduleuze transacties of gebrekkige producten. Het terugvorderen van je geld kan een ingewikkeld proces zijn, maar gelukkig biedt de Nederlandse wet verschillende juridische mogelijkheden om te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Dit artikel geeft je een […]

1
0
37
Naar alle artikelen

Mensen vragen ook:

De beste advocaten in Groningen

We hebben een lijst samengesteld met de beste Groningen-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.

Recensies van advocaten van Groningen

Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.

Hoeveel kost het om een ​​advocaat bij Groningen te raadplegen?

Juridisch advies bij Groningen begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)

Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Groningen te krijgen?

Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.

Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Groningen?

Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.

Hoeveel kost het om een ​​advocaat in Groningen in te huren?

De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!

Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?

Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Groningen ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.

Wat houdt juridisch advies in?

Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.