Vragen en antwoorden
Ik hoor dat een bank met pand- of hypotheekrecht als ‘separatist’ kan optreden en buiten het faillissement om kan verkopen. Heeft de Belastingdienst ook zulke rechten, of is hij gewoon een preferente schuldeiser?
Ik hoor dat als je een reisconflict hebt, je niet direct naar de rechter hoeft. Hoe werkt dat?
We horen veel over zorgplicht voor leerlingen met problemen, maar wat als een kind boven het niveau van de klas werkt?
We zien ESG-trends. Is er in investeringsverdragen ruimte voor milieubehoud en gender?
Kan ik een faillissement verzoek intrekken als we alsnog een regeling treffen? 1 reactie
1 reactieIk heb het faillissement van mijn debiteur aangevraagd bij de rechtbank. Nu belooft hij ineens een betalingsregeling. Kan ik die aanvraag intrekken? Of is het te laat? Ik wil niet onnodig zijn faillissement doorzetten als hij echt gaat betalen.
Ik heb een achterstand in de aflossingen van mijn krediet bij de bank, en de schulden stapelen zich op. De bank dreigt met incassomaatregelen als ik niet snel betaal. Ik wil graag een betalingsregeling treffen, zodat ik in stappen kan aflossen, maar ik weet niet hoe ik dat formeel moet aanpakken. Welke stappen moet ik nemen om de bank te overtuigen, en hoe voorkom ik dat ze alsnog andere maatregelen nemen?
Ik heb een pakketje dat door de douane is vastgehouden. Kan de douane zomaar de doos openen en inspecteren? Wat als het vertrouwelijke materialen zijn?
Een club verbiedt een supporter entree, mag dat zomaar? En wat als de KNVB landelijk stadionverbod oplegt?