Hoe voorkom ik geschillen over erfgrens bij verkoop van boerderij? - Advocat-nl.com
  • Startpagina
  • Vragen
  • Hoe voorkom ik geschillen over erfgrens bij verkoop van boerderij?

Hoe voorkom ik geschillen over erfgrens bij verkoop van boerderij?

1 reactie

Vraag van een bezoeker

1
0
2

15.10.2024

Ik wil mijn boerderij met woonhuis en een stuk grond verkopen, maar er is onduidelijkheid over de erfafscheiding tussen het erf en de aangrenzende akkers. Hoe leg ik dat zo vast dat de koper later geen conflict krijgt met de buren of met mij als verkoper?

Websitebeheerder 17.10.2024
antwoorddatum: 17.10.2024

Een zorgvuldige kadastrale inmeting is de sleutel om erfgrenzen duidelijk te bepalen. U kunt een landmeter van het Kadaster laten langskomen om de officiële grens aan te wijzen en vast te leggen. Mocht er al een fysieke erfafscheiding (heg, sloot, muur) zijn, maar die klopt niet met de kadastrale grens, dan moet u besluiten of u deze wilt laten corrigeren of dat u een overeenkomst sluit over de aanvaarde grens. In de koopovereenkomst kunt u opnemen dat de koper de percelen aanvaardt conform de kadastrale kaart en dat er geen (verdere) grensgeschillen bekend zijn.

Soortgelijke vragen

Wanneer ben ik aansprakelijk bij een ongeval met boerderijbezoekers?

1 reactie
20.10.2024
Ik heb een educatieve boerderij waar schoolklassen komen. Laatst struikelde een kind over een tractoronderdeel op het erf. Ik ben bang dat de ouders mij aansprakelijk stellen. Hoe kan ik me indekken en welke maatregelen moet ik nemen om ongelukken te voorkomen?
0
0
1

Hoe ga ik om met F1-hybride zaaizaad licenties?

1 reactie
07.11.2024
Ik kweek groentegewassen en gebruik soms F1-hybride zaaizaad van een zaadfirma. Dan hoor ik dat ik niet zomaar zaad van eigen teelt mag terugwinnen vanwege licentierechten. Hoe werkt dat intellectuele eigendom in de agrarische zaaizaadsector?
0
0
1

Wat als mijn kippen besmet blijken met salmonella?

1 reactie
15.12.2024
Ik heb leghennen en er is bij controle salmonella aangetroffen. De NVWA zegt dat ik maatregelen moet nemen, zoals ruimen of beperken van de eierafzet. Hoe werkt dat juridisch, kan ik schade vergoed krijgen, en wat als de besmetting door het voer komt?
0
0
1
Alles weergeven