
Vragen en antwoorden voor Advies over de EU-agrarische regelgeving
Ik heb leghennen en er is bij controle salmonella aangetroffen. De NVWA zegt dat ik maatregelen moet nemen, zoals ruimen of beperken van de eierafzet. Hoe werkt dat juridisch, kan ik schade vergoed krijgen, en wat als de besmetting door het voer komt?
Ik ben van plan mijn varkenshouderij te stoppen en vraag me af wat ik met mijn varkensrechten kan doen. Kan ik die op de markt verkopen, en moet ik dat ergens melden? Of vervallen ze zodra ik geen varkens meer houd?
Ik spuit zelf gewasbeschermingsmiddelen op mijn percelen. Nu verneem ik dat ik een geldige spuitlicentie moet hebben (oftewel ‘bewijs van vakbekwaamheid gewasbescherming’). Ik wist niet dat dit verplicht was. Wat houdt dit in, en loop ik een risico op boetes als ik zonder licentie bezig ben geweest?
De gemeente heeft het bestemmingsplan gewijzigd ten gunste van een bouwproject naast mijn percelen. Daardoor dreig ik hinder te krijgen, of kan de waarde van mijn grond dalen. Kan ik daarvoor een planschadevergoeding krijgen en wat is de procedure?
Ik laat vaak buitenlandse seizoenarbeiders meewerken via kennissenbanden, maar niet allemaal staan officieel geregistreerd. Ik hoor dat de Inspectie SZW streng optreedt. Loop ik risico op hoge boetes, en moet ik deze mensen allemaal contracteren?
Ik ben verpachter van akkerland. Mijn pachter wil draineren en irrigatiesystemen aanleggen. Ik vind dat goed, maar vraag me af of hij zomaar zulke investeringen mag doen of dat ik eerst toestemming moet geven. En wie is later eigenaar van die voorzieningen?
Ik heb een varkenshouderij en overweeg uit te breiden. Een collega vertelde mij dat ik een natuurvergunning (Wet natuurbescherming) nodig heb als er een Natura 2000-gebied in de buurt ligt. Hoe weet ik zeker of ik zo’n vergunning moet aanvragen en welke stikstofregels er gelden?
Ik heb grasland nabij een weidevogelgebied en overweeg deel te nemen aan een agrarisch natuurbeheercollectief. Wat zijn de voorwaarden, moet ik later maaien of bepaalde stukken niet bemesten, en krijg ik een vergoeding?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Amsterdam
We hebben een lijst samengesteld met de beste Amsterdam-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Amsterdam
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Amsterdam te raadplegen?
Juridisch advies bij Amsterdam begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Amsterdam te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Amsterdam?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Amsterdam in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Amsterdam ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.