Vragen en antwoorden
Als ik failliet word verklaard, vallen volgens mij alle lopende schulden in de boedel. Maar zijn er ook schulden die niet door het faillissement worden afgedekt, zoals alimentatie of studieschuld? Hoe wordt daarmee omgegaan na het faillissement?
Wanneer erft een kleinkind direct in plaats van het eigen kind (plaatsvervulling)? 1 reactie
1 reactieMijn dochter is overleden vóór mij. Heeft mijn kleinkind dan recht op mijn erfenis in haar plaats?
Geldt er een minimum rusttijd voor touringcarchauffeurs, net als truckers? 1 reactie
1 reactieVeiligheid op de weg is cruciaal, dus is er speciale wetgeving?
Ik zie online groepen die de prijs van een altcoin oppompen en daarna ineenstorten. Is dat strafbaar in Nederland? Kan ik compensatie eisen als ik ben opgelicht?
Welke regels gelden voor ICO’s (Initial Coin Offerings) in Nederland? 1 reactie
1 reactieIk overweeg om een nieuw cryptotoken op te richten en via een ICO te verkopen aan investeerders. Moet ik aan AFM-regelgeving voldoen, en loop ik risico dat het als effect wordt gezien?
Ik begrijp dat ‘directe onteigening’ het afpakken van eigendom is, maar ‘indirecte onteigening’ lijkt subtieler. Wat is dat?
Wat zijn de Mediawet en het Commissariaat voor de Media in Nederland? 1 reactie
1 reactieIk hoor dat omroepen zich aan bepaalde regels moeten houden en dat er een toezichthouder is. Wat regelen die precies?
Is een ‘akkoord na faillissement’ (art. 13Faillissementswet) mogelijk? 1 reactie
1 reactieIk heb gehoord dat je zelfs ná een faillietverklaring nog een akkoord met schuldeisers kunt bereiken om uit het faillissement te raken. Hoe werkt dat en is daar toestemming van de rechter voor nodig?