
Vragen en antwoorden voor Ontslagrecht
Ik heb voortdurend te hoge werkdruk en voel me opgebrand. Mijn leidinggevende verwacht dat ik gewoon doorga. Ik vraag me af welke plichten de werkgever heeft om een burn-out te voorkomen en of ik recht heb op aangepaste werkzaamheden.
Ik heb nu al drie opeenvolgende tijdelijke contracten, en mijn werkgever wil nogmaals verlengen. Ik vraag me af of ik dan automatisch een vast contract krijg, of dat hij kan doorgaan met tijdelijke contracten. Welke ketenregeling geldt er momenteel en zijn er uitzonderingen?
Ik wil weg bij mijn huidige werkgever en snel elders beginnen. Mijn contract rept alleen over ‘wettelijke opzegtermijn’, maar ik weet niet precies hoeveel dat is. Ik ben al 5 jaar in dienst. Kan ik per direct weg, of moet ik me aan een maand opzegtermijn houden?
Ik ben opgeroepen via een nulurencontract, maar een vriend heeft een min-maxcontract. We weten niet wat precies het verschil is: we hebben allebei geen vast aantal uren, toch? Ik wil verduidelijkt hebben hoeveel zekerheid een min-maxcontract geeft ten opzichte van een oproep (nuluren) constructie.
Op mijn werk zijn er onacceptabele situaties: schendingen van veiligheid, oneerlijkheid in loonbetalingen. Ik wil weg en niet eens de opzegtermijn uitdienen. Kan ik per direct ontslag nemen door ‘dringende reden’? Ik vraag me af wat de gevolgen zijn voor mijn loon en referentie.
Ik heb per direct ontslag genomen en had volgens de administratie nog verlofdagen openstaan. Nu komt de werkgever met een eindafrekening waarin hij vakantiedagen in mindering brengt, omdat ik beweer dat ik geen of minder dagen meer had. Wie heeft gelijk, en hoe wordt dit opgelost?
Kan mijn werkgever me dwingen vakantie op te nemen bij bedrijfsstilstand? 1 reactie
1 reactieTijdens een periode van minder orders sluit mijn werkgever de productieafdeling voor twee weken en wil dat iedereen vakantiedagen opneemt. Ik vraag me af of hij dat zomaar kan afdwingen. Ik heb mijn vakantie liever in een andere periode en vind dit niet mijn vrije keuze.
Ik heb een cursus gevolgd op kosten van de werkgever en getekend voor een studiekostenbeding dat ik de kosten moet terugbetalen als ik binnen 2 jaar wegga. Is dat rechtsgeldig en kan ik discussiëren over de hoogte van dat bedrag?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Eindhoven
We hebben een lijst samengesteld met de beste Eindhoven-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Eindhoven
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Eindhoven te raadplegen?
Juridisch advies bij Eindhoven begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Eindhoven te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Eindhoven?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Eindhoven in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Eindhoven ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.