
Vragen en antwoorden voor Sociale zekerheid en arbeidsrecht
Ik heb een cursus gevolgd op kosten van de werkgever en getekend voor een studiekostenbeding dat ik de kosten moet terugbetalen als ik binnen 2 jaar wegga. Is dat rechtsgeldig en kan ik discussiëren over de hoogte van dat bedrag?
Ik ontdekte dat op mijn loonstrook pensioenpremie wordt ingehouden, maar het pensioenfonds krijgt niets binnen. Mijn werkgever zegt ‘we zitten in financiële problemen’, maar ik maak me zorgen over mijn pensioenopbouw en vraag me af of dit niet strafbaar is. Wat zijn mijn opties?
Ik ontdekte dat mijn werkgever al maanden geen toeslagen heeft uitbetaald die in de cao staan, terwijl ik daar wel recht op had (bijv. onregelmatigheidstoeslag). Kan ik dat achteraf claimen en over welke periode, of is dit vervallen?
Ik werk op een afdeling waar ik veel vertrouwelijke klantgegevens zie. Mijn contract bevat een geheimhoudingsbeding, ook na uitdiensttreding. Ik overweeg bij een concurrent te solliciteren. Kan de oud-werkgever me hinderen als hij vindt dat ik te veel inside-info heb?
Hoe werkt het als ik bij ontslag aanspraak maak op een WW-uitkering? 1 reactie
1 reactieMijn contract wordt niet verlengd en ik heb snel een andere baan nodig. Krijg ik automatisch WW, of moet ik aan bepaalde eisen voldoen? En hoe zit het als ik zelf ontslag neem, heb ik dan recht op WW?
Ik wil weg bij mijn huidige werkgever en snel elders beginnen. Mijn contract rept alleen over ‘wettelijke opzegtermijn’, maar ik weet niet precies hoeveel dat is. Ik ben al 5 jaar in dienst. Kan ik per direct weg, of moet ik me aan een maand opzegtermijn houden?
Mag ik mijn arbeidstijd inkorten voor zorgtaken (Wet flexibel werken)? 1 reactie
1 reactieIk heb mantelzorgverplichtingen en wil mijn 40-urige werkweek terugbrengen naar 32 uur. Ik hoor dat ik een beroep kan doen op de Wet flexibel werken. Kan de werkgever dit weigeren en onder welke omstandigheden?
Kan ik zonder toestemming van de werkgever direct op vakantie gaan? 1 reactie
1 reactieIk heb nog veel vakantiedagen staan en wil ze snel opnemen. Mijn werkgever doet moeilijk en wil niet dat ik in deze drukke periode wegga. Ik vraag me af of ik gewoon kan zeggen ‘ik ga toch’, omdat het mijn recht is om vakantiedagen op te nemen. Of kan de werkgever me dan straffen?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Middelburg
We hebben een lijst samengesteld met de beste Middelburg-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Middelburg
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Middelburg te raadplegen?
Juridisch advies bij Middelburg begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Middelburg te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Middelburg?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Middelburg in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Middelburg ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.