
Vragen en antwoorden voor Intellectueel eigendomsrecht en AI
Ik heb een woning gekocht waarbij later ernstige funderingsschade blijkt. De aannemer die het huis bouwde, is inmiddels niet meer actief. Kan ik de projectontwikkelaar aansprakelijk stellen of de gemeente die de grond heeft uitgegeven?
Mijn ex-partner torpedeert elk voorstel over de kinderen en blokkeert beslissingen over school, hobby’s en medische zaken. We hebben gezamenlijk gezag, maar ik kan geen enkele knoop doorhakken. Wat kan ik doen tegen deze sabotage?
Als ik geld heb bij een betaalinstelling, is er geen depositogarantie. Is er wel iets van bescherming?
Moet ik retourzending betalen bij een defect product in garantietijd? 1 reactie
1 reactieMijn tablet is binnen garantietijd stuk gegaan. De verkoper zegt dat ik de verzendkosten moet betalen om hem op te sturen voor reparatie. Is dat wettelijk toegestaan of moet de verkoper de portokosten dragen?
Mijn keuken is niet op de afgesproken datum geleverd. Kan ik schade eisen? 1 reactie
1 reactieDe keuken zou voor 1 juni geleverd worden, maar pas 2 weken later kwam hij binnen. Daardoor moest ik extra kosten maken: ik heb meubels gehuurd en een week elders gekookt. Heb ik recht op een schadevergoeding?
Kan een toerist met mobiliteitsbeperking aanspraak maken op aanpassingen in hotel of vliegtuig? 1 reactie
1 reactieGeldt de Wet Gelijke Behandeling op handicap (WGBh/cz) voor toerisme en EU-air passenger rights?
Soms kunnen rechters afwijken van de normale conflictregel. Hoe werkt dat en in welke gevallen?
Hoe ga ik om met een telefonisch aangeboden proefpakket dat ineens een abonnement blijkt? 1 reactie
1 reactieIk zei ‘oké’ op een proefpakket shampoo voor €5. Nu krijg ik elke maand een levering en schrijf ze €30 af. Ik heb nooit expliciet ingestemd met een abonnement. Hoe kom ik hier vanaf zonder boete?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Amsterdam
We hebben een lijst samengesteld met de beste Amsterdam-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Amsterdam
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Amsterdam te raadplegen?
Juridisch advies bij Amsterdam begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Amsterdam te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Amsterdam?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Amsterdam in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Amsterdam ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.