
Vragen en antwoorden voor Ondersteuning bij gezinshereniging
Mijn ex heeft enorme schulden gemaakt met zijn eigen bedrijf, waarvan ik niet op de hoogte was. We zijn in gemeenschap van goederen getrouwd voor 1 januari 2018. Ik wil niet opdraaien voor zijn zakelijke schulden. Wat kan ik doen om die niet te hoeven betalen?
Wat zijn mijn rechten op contact als mijn volwassen kind geen omgang wil? 1 reactie
1 reactieMijn dochter is 19 en wil sinds de scheiding van mij en haar moeder geen contact meer. Ik wil haar graag zien, maar zij weigert. Kan ik, net als bij een minderjarig kind, een omgangsregeling afdwingen via de rechter?
Mijn echtgenoot en ik zijn van plan te scheiden. Ik verdien een stuk minder dan hij en zal waarschijnlijk aanspraak maken op partneralimentatie. Maar hoe wordt die hoogte precies vastgesteld? Zijn er officiële regels of rekenmodellen die bepalen hoeveel partneralimentatie ik kan krijgen?
Kan ik een voornaamswijziging voor mijn kind aanvragen na scheiding? 1 reactie
1 reactieMijn dochter heeft een voornaam die zij zelf helemaal niet mooi vindt en waar ze regelmatig mee wordt gepest. Nu we gescheiden zijn, wil ik haar naam laten veranderen in iets wat ze zelf liever wil. Mijn ex-partner is daartegen. Wat kan ik doen om de voornaam van mijn kind te veranderen?
Hoe kan ik de omgangsregeling aanpassen als mijn werkrooster wijzigt? 1 reactie
1 reactieIk werk in ploegendiensten en mijn rooster verandert om de paar maanden. We hebben een omgangsregeling afgesproken die nu niet meer bij mijn nieuwe werktijden past, waardoor ik soms mijn kinderen niet kan zien. Mijn ex-partner wil die regeling niet veranderen. Kan ik dit juridisch laten aanpassen?
Hoe voorkom ik dat ik financieel word benadeeld door een valse beschuldiging? 1 reactie
1 reactieMijn ex beweert dat ik zwart werk en doet allerlei valse verklaringen in de hoop meer alimentatie te krijgen. Hoe kan ik aantonen dat ik geen verborgen inkomsten heb en voorkomen dat de rechter op haar leugens afgaat?
Kan ik mijn ex vragen om de naam van onze zoon te veranderen na echtscheiding? 1 reactie
1 reactieMijn ex heeft onze zoon bij geboorte een dubbele achternaam gegeven, maar ik vind dat onhandig. Nu we gescheiden zijn, wil ik dat hij alleen mijn achternaam draagt. Mijn ex is het daar niet mee eens. Kan ik dat via de rechter afdwingen?
Hoe bewijs ik dat mijn ex fraude pleegt bij de alimentatieberekening? 1 reactie
1 reactieIk vermoed dat mijn ex-partner zijn inkomen kunstmatig laag houdt of zwart werkt om minder alimentatie te hoeven betalen. Hij claimt een laag salaris, maar hij leeft er luxe op los. Hoe kan ik dit aantonen en welke juridische stappen kan ik ondernemen?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Amsterdam
We hebben een lijst samengesteld met de beste Amsterdam-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Amsterdam
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Amsterdam te raadplegen?
Juridisch advies bij Amsterdam begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Amsterdam te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Amsterdam?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Amsterdam in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Amsterdam ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.