
Vragen en antwoorden voor Transportgeschillen
Is er ook een EU-regeling voor passagiersrechten bij cruises en binnenvaarttochten? 1 reactie
1 reactieWe kennen lucht (261/2004), trein (1371/2007), bus (181/2011) en zeevervoer (1177/2010). Geldt dat ook voor cruises?
Wat is de “shipper’s load, stow and count” clausule bij containervervoer? 1 reactie
1 reactieIk zie op het cognossement: ‘SLAC: Shipper’s Load and Count’. Houdt dat in dat de reder niet verantwoordelijk is voor laden?
Hoe kan een verhuurder van e-scooters (deelsteps) aansprakelijkheid uitsluiten? 1 reactie
1 reactieBijv. Bird, Lime. Dekt de wet e-steps?
Kan de reder een ‘vrij van averij’ clausule opnemen in de cognossement? 1 reactie
1 reactieZodat hij helemaal geen schade betaalt? Is dat geldig?
Kan ik een onredelijke beding in de passagiersvoorwaarden (bv. ‘geen aansprakelijkheid voor dood of letsel’) negeren? 1 reactie
1 reactieSommige kleine busbedrijven of rederijen zetten: ‘Wij zijn nooit aansprakelijk.’ Is dat geldig?
Hoe gaat het met passagiersrechten op internationale treinen (EU 1371/2007)? 1 reactie
1 reactieBij vertraging van de ICE of Thalys, heb ik recht op compensatie?
Kan een boer die toeristen meeneemt op zijn trekker aansprakelijk zijn bij een ongeval? 1 reactie
1 reactieVakantieritje op de trekker, passagiers op de trailer. Wat zijn de regels?
Wat zijn ‘drogue lines’ en ‘pilot ladders’ in zeetankers en wie is verantwoordelijk voor ongelukken bij het overnemen van een loods? 1 reactie
1 reactieSoms valt iemand van de pilot ladder. Wat zegt de wet?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Amsterdam
We hebben een lijst samengesteld met de beste Amsterdam-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Amsterdam
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Amsterdam te raadplegen?
Juridisch advies bij Amsterdam begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Amsterdam te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Amsterdam?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Amsterdam in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Amsterdam ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.