
Vragen en antwoorden voor Aansprakelijkheid van financiële instellingen
Ik ben het oneens met een beslissing van mijn bank. Ze weigeren mij een redelijke oplossing te bieden. Ik heb gehoord dat ik een klacht kan indienen bij Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). Hoe start ik die procedure en wat kan ik verwachten?
Mijn ouders hebben zich garant gesteld voor mijn lening bij de bank. Nu kan ik de lening niet meer aflossen, en de bank stelt mijn ouders aansprakelijk voor het restant. Kunnen mijn ouders dit bedrag vervolgens op mij verhalen, en hoe werkt dat juridisch?
Ik heb een achterstand in de aflossingen van mijn krediet bij de bank, en de schulden stapelen zich op. De bank dreigt met incassomaatregelen als ik niet snel betaal. Ik wil graag een betalingsregeling treffen, zodat ik in stappen kan aflossen, maar ik weet niet hoe ik dat formeel moet aanpakken. Welke stappen moet ik nemen om de bank te overtuigen, en hoe voorkom ik dat ze alsnog andere maatregelen nemen?
Ik heb een flinke creditcardschuld die ik niet goed meer kan betalen. De uitgever dreigt met incasso. Ze boden nu een schikkingsvoorstel: ik zou in één keer een lager bedrag betalen en dan zou de schuld zijn opgelost. Is dat slim? Wat zijn de gevolgen voor mijn BKR?
Hoe zit het met aankoopfinanciering via een kredietverstrekker buiten de bank? 1 reactie
1 reactieIk wil een nieuw keukenblok kopen en de leverancier biedt me een afbetalingsregeling aan via een externe kredietverstrekker. Ik vraag me af of dat onder dezelfde regelgeving valt als een banklening, en of ik beschermd ben als consument. Wat gebeurt er als ik niet kan betalen?
Hoe herstel ik de relatie met de bank als ik op de zwarte lijst sta? 1 reactie
1 reactieVanwege onbetaalde schulden heb ik een negatieve notering gekregen, en mijn bank heeft mijn krediet stopgezet. Ik sta mogelijk op een interne zwarte lijst of een frauderegister. Kan ik daar nog vanaf, en hoe kan ik weer bij een normale bankrekening of lening komen?
Ik wilde een doorlopend krediet en de bank heeft mij dat gemakkelijk verschaft, zonder echt naar mijn draagkracht te kijken. Nu zit ik met schulden die ik niet meer kan betalen. Kan ik de bank verwijten dat ze hun zorgplicht verzaakten?
Mijn ouders willen me geld lenen voor de aankoop van een woning, maar de bank vindt dat het ‘eigen inbreng’ moet zijn en dus een schenking. Ze weigeren mee te gaan in een achtergestelde leningconstructie. Kan de bank dat afdwingen?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Zaandam
We hebben een lijst samengesteld met de beste Zaandam-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Zaandam
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Zaandam te raadplegen?
Juridisch advies bij Zaandam begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Zaandam te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Zaandam?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Zaandam in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Zaandam ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.