
Vragen en antwoorden voor Advies over aannemingsrecht
Ik wil een stuk grond verkopen met de voorwaarde dat de koper zich houdt aan bepaalde bouwvoorschriften (bijv. stijl, maximale nokhoogte). De notaris noemt een kettingbeding. Hoe zorgt dat ervoor dat ook latere eigenaren eraan gebonden zijn?
Ik ga een nieuwbouwwoning bouwen. De gemeente vraagt om een EPC-berekening. Wat is dat precies en is dat altijd verplicht?
Mijn nieuwbouwwoning is opgeleverd, maar ik zie direct gebreken zoals scheuren en slecht afgewerkte voegen. Ik twijfel of ik de sleutels moet accepteren. Hoe gaat dit normaal in zijn werk en wat zijn mijn rechten bij oplevergebreken?
Wanneer is de UAV (Uniforme Administratieve Voorwaarden) van toepassing? 1 reactie
1 reactieIk zie in mijn bestek staan dat de UAV 2012 wordt toegepast. Wat betekent dat voor de rechten en plichten tussen opdrachtgever en aannemer, en is dit verplicht of optioneel?
Ik heb een aannemingsovereenkomst met een vaste prijs, maar de aannemer zegt dat de kosten van materiaal en arbeid zijn gestegen. Hij wil dat ik extra betaal of anders stopt hij. Mag hij zomaar de bouwtermijnen aanpassen?
Ik wil een bestaand pand deels slopen om er een nieuw stuk aan te bouwen. Ik weet niet of ik eerst een sloopvergunning of een melding moet doen. Geldt dat ook als er asbest aanwezig is?
Kan ik de aannemer verplichten tot een bouwgarantie (afbouwgarantie)? 1 reactie
1 reactieIk wil zeker zijn dat als de aannemer failliet gaat, mijn woning toch wordt afgebouwd. Bestaan er garantie-instituten en kan ik de aannemer verplichten zo’n dekking af te sluiten, zoals Woningborg of SWK?
Ik heb een kavel gekocht om nieuwbouw te plegen, maar de gemeente zegt dat er vermoedelijk archeologische waarde in de grond zit en dat ik onderzoek moet laten doen. Wat houdt dat in en wie betaalt die kosten?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Zoetermeer
We hebben een lijst samengesteld met de beste Zoetermeer-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Zoetermeer
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Zoetermeer te raadplegen?
Juridisch advies bij Zoetermeer begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Zoetermeer te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Zoetermeer?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Zoetermeer in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Zoetermeer ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.