
Vragen en antwoorden voor Arbeidsovereenkomsten voor specifieke sectoren
Ik heb een fout gemaakt in de administratie en mijn werkgever zegt nu dat hij de schade van mijn eerstvolgende salaris wil aftrekken. Ik vraag me af of dat zomaar mag, want ik heb niet bewust iets verkeerds gedaan en ook niks getekend over looninhoudingen.
Ik ben opgeroepen via een nulurencontract, maar een vriend heeft een min-maxcontract. We weten niet wat precies het verschil is: we hebben allebei geen vast aantal uren, toch? Ik wil verduidelijkt hebben hoeveel zekerheid een min-maxcontract geeft ten opzichte van een oproep (nuluren) constructie.
Ik ben al een aantal weken ziek en krijg het gevoel dat mijn werkgever weinig initiatief toont om mij te helpen re-integreren. Ik vraag me af of hij niet wettelijk verplicht is om actief met mij een plan van aanpak te maken en mijn werkhervatting te begeleiden. Ik wil graag duidelijkheid over wat mijn werkgever precies moet doen, en of ik zelf ook verplichtingen heb in dit hele proces.
Ik werk 32 uur per week op kantoor en moet dagelijks 40 kilometer reizen. Mijn collega’s krijgen een deel van hun reiskosten vergoed, maar mijn werkgever zegt dat dit een gunst is en geen recht. Ik ben benieuwd of er in de wet staat dat hij verplicht is mij reiskosten te betalen, of dat dit volledig van ons contract afhangt.
Ik werk al jaren op een bepaalde functie en plotseling wil mijn werkgever dat ik hele andere taken ga uitvoeren. Hij beweert dat hij daartoe bevoegd is, maar ik voel me er niet prettig bij. Ik vraag me af of hij echt zomaar mijn functie-inhoud mag wijzigen zonder mijn instemming, en waar de grenzen liggen.
Wat als ik wordt ontslagen wegens disfunctioneren zonder waarschuwing? 1 reactie
1 reactieIk hoor dat ik disfunctioneer, maar ik heb nooit officiële kritiek gekregen of een verbetertraject doorlopen. Nu wil mijn werkgever me ineens ontslaan. Kan dat zomaar, of heeft hij de plicht mij eerst te begeleiden?
Mijn oud-werkgever heeft een referentie gegeven die erg negatief is. Ik voel me benadeeld, want ik heb geen kans meer bij sollicitaties. Mag hij zomaar een vernietigende referentie geven en kan ik er iets tegen doen?
Ik werk 36 uur bij een bedrijf en wil daarnaast in de avonduren een bijbaan nemen in een andere branche. Mijn werkgever zegt dat ik dan minder inzetbaar ben en wil het verbieden. Heb ik niet het recht om in mijn vrije tijd te werken waar ik wil?
Het laatste artikel
Selecteer hieronder een stad om contact op te nemen met advocaten over dit onderwerp:
Service catalogus
Mensen vragen ook:
De beste advocaten in Amsterdam
We hebben een lijst samengesteld met de beste Amsterdam-advocaten met volledige informatie. Prijzen, recensies, telefoonnummer en adres.
Recensies van advocaten van Amsterdam
Onze dienst bevat echte beoordelingen van advocaten; we verwijderen geen negatieve beoordelingen en er is geen manier om vals te spelen.
Hoeveel kost het om een advocaat bij Amsterdam te raadplegen?
Juridisch advies bij Amsterdam begint vanaf 100 euro en meer (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de vorm van het antwoord)
Is het mogelijk om gratis juridische diensten van Amsterdam te krijgen?
Formuleer om te beginnen uw vraag helder en bondig en probeer hem te stellen; als het niet moeilijk is en u kunt hem snel beantwoorden, dan beantwoorden advocaten ze vaak gratis. Maar het recht om de kosten van het consult te bepalen blijft bij de advocaat.
Waar kunt u een goede advocaat zoeken in Amsterdam?
Dat kan geheel gratis via de advocatenzoekservice Advocat-nl.com. Het is belangrijk om te weten dat handig zoeken en communiceren met een specialist gratis is, maar dat advies en diensten van de specialisten zelf mogelijk worden betaald.
Hoeveel kost het om een advocaat in Amsterdam in te huren?
De prijzen voor juridische dienstverlening worden bepaald door de hoeveelheid werk en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld beginnen juridische diensten vanaf 100 euro. Selecteer kandidaten op basis van beoordelingen en recensies. Velen hebben voorbeelden van voltooid werk!
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat?
Wanneer moet u contact opnemen met een advocaat? Mensen besluiten een advocaat te bezoeken als ze lastige problemen hebben. Vaak wordt professionele hulp van een advocaat bij Amsterdam ingeroepen wanneer een zaak al bij de rechtbank of in een instelling loopt en niet verloopt zoals verwacht. Of nog erger: de zaak is al verloren. Daarom raden wij u aan uw aanvraag niet uit te stellen en het probleem aan de wal op te lossen.
Wat houdt juridisch advies in?
Juridisch advies omvat een analyse van situaties en aanbevelingen van een advocaat over mogelijke acties. twee soorten onderhandelingen definiëren: juridisch overleg en schriftelijk overleg (juridisch advies). Welke hulp is afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt.